Powered By Blogger

vineri, 3 februarie 2012

STUDIU. Ciocolata previne apariţia cancerului de colon

 STUDIU. Ciocolata previne apariţia cancerului de colon
STUDIU. Ciocolata previne apariţia cancerului de colon Persoanele care mănâncă ciocolată prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer de colon. La această concluzie au ajuns oamenii de știinţă de la Science and Technology Institute of Food and Nutrition, din Spania, care susţin că includerea în dieta zilnică a ciocolatei ţine la distanţă boala.
Studiile anterioare au arătat că aceasta are un conţinut ridicat de antioxidanţi, substanţe care acţionează împotriva radicalilor liberi. În plus, ciocolata care are un conţinut ridicat de cacao ajută la prevenirea diabetului, ţine sub control presiunea sângelui și diminuează riscul apariţiei bolilor de inimă.
„Alimentele, precum cacaoa, care sunt bogate în polifenoli, joacă un rol important în protejarea organismului împotriva bolilor”, a precizat dr. Maria Arribas, autorul cercetării spaniole.
Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de cercetători a studiat pe cobai cum poate mâncarea să prevină apariţia tumorilor canceroase. Șoarecii de laborator au fost împărţiţi în două categorii: subiecţii din prima categorie aveau inclusă în dieta zilnică cacao, în timp ce cobaii din a doua categorie nu aveau inclus în regim acest aliment. Subiecţii au fost monitorizaţi vreme de opt săptămâni, informează Daily Mail.
După o perioadă de timp, șoarecii de laborator au fost expuși unor substanţe cancerigene, care sunt responsabile de apariţia cancerului de colon. După patru săptămâni de expunere la toxine, cobaii au început să dezvolte tumori canceroase.
În urma analizelor realizate pe subiecţi, savanţii au constatat că șoarecii care au urmat o dietă care conţinea cacao prezentau mai puţine tumori canceroase. Oamenii de știinţă sunt de părere că cercetarea lor, care a fost publicată în revista Molecular Nutrition and Food Research, este prima care arată beneficiile pe care cacaoa le are împotriva cancerului de colon.
Potrivit statisticilor de specialitate, cancerul de colon este mai des întâlnit în rândul persoanele trecute de 40 de ani, cu o frecvenţă mai ridicată la femei, comparativ cu bărbaţii. Se pare că riscul îmbolnăvirii este mai ridicat la persoanele grase și scunde.
Acest tip de cancer reprezintă una dintre cauzele majore de mortalitate în lume. Cifrele arată că boala afectează 1 din 20 de persoane din ţările dezvoltate și este a doua cauză de deces prin cancer, la ambele sexe, în Europa.

Autor: Gandul.info
Sursa: www.gandul.info  Vineri, 27 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu