Powered By Blogger

duminică, 5 februarie 2012

boli de inima



Dureri de inimă, junghiuri în coaste, la inima, la splina

Vin de pătrunjel cu miere şi oţet de vin


« Cine are dureri în coaste, inimă sau splină să fiarbă ceva pătrunjel în vin împreună cu ceva oţet de vin şi miere de albine, să strecoare totul şi bea asta des şi va el va fi vindecat. »

10 frunze de pătrunjel, 2 linguri de oţet de vin, 1 litru de vin, 150 g miere de albine. Pentru diabetici se foloseşte numai 80g de miere. Se pare că cea mai bună miere in timpurile noastre unde sunt plante modificate genetic este mierea de pădure.

Se dă totul în fiert după care se strecoară vinul care se pune în sticle curate care au fost sterilizate în prealabil cu ceva alcool. Se păstrează la rece şi se bea câte un păhărel (20 ml) după masă. Se scoate din timp de la frigider pentru a nu fi prea rece când se consumă.

Dureri de inimă, boli de inimă, infarct

Băutură de fenicul


„Să se ia lemn dulce şi de cinci ori mai mult fenicul şi tot aşa de mult zahăr ca şi lemn dulce şi în plus şi ceva miere şi din astea să se facă o băutură. Să se bea înainte şi după masă pentru dureri la inima”

eţeta: 50 g seminţe de fenicul, 10g lemn dulce, 20g zahăr, 25 miere curăţită de spumă (se fierbe într-un vas cu apă fierbinte şi se aruncă spuma), 500 ml apa (dacă se poate însorită 1-2 ore la soarele de prânz) . Se fierbe totul cinci minute după care se pune în sticle curate şi sterilizate în prealabil cu ceva alcool (vodcă, ţuică). Băutura de fenicul neutralizează sucurile rele din trup care crează boli de inimă. Dr. Strehlow : indicaţie la boli de inimă, dureri de inimă, cură după infarct

Cura mare a inimii

Pastile de seminţe de fân grecesc. Unul din cele mai bune remedii pt. inimă


“când sucurile rele s-au înmulţit în măruntaie şi în splină şi au adus inimii prin substanţele melancolice multă suferinţă, atunci să se ia galangal şi bertram în aceeasi cantitate şi un sfert din acestea piper alb şi să se pulverizeze totul. După asta să se ia făină de fasole şi să se adauge la acest praf. Cu ajutorul la ceva suc de fân grecesc fără să se pună deloc apă sau vin să se facă un aluat şi din acest aluat să se facă biscuiţi sau pastile care să fie uscate la soare. Aceste pastile să se ia atât înainte cât şi după mese şi îi vor alina durerile şi suferinţa inimii”

Aceste pastile este cele mai puternic şi mai bun remediu pentru inima şi conduce la o întărire a muchiului inimii şi la o circulaţie mai bună .

Reţeta: Tabletele de fan grecesc (Griechenkleepillen) sunt aprobate ca medicamente homeopatice şi contin:
100 mg galangal în potenţa D1
100 mg betram în potenţa D1, 300 mg seminţe de fân grecesc în potenţa D 1

Aceste pastile se pot cumpara de la Firma Jura în Germania. Vezi pagina cu adrese.

Aceste pastile sunt facute din praf diluat homeopatic, adică în pastile se află mai multă informaţie decât materie şi cu cât mai puţină materie cu atât mai puternice sunt ele. Aceste doze homeopatice ajută omului ca să nu trebuiască să înghită multe substanţe grosolane, fiind deci forma cea mai eficientă de a lua remedii. Astfel de pastile nu sunt neaparat necesare în acest caz, căci se poate lua şi amestecul din acest praf aşa cum el este arătat în reţeta originală.

Se ia de trei ori pe zi înainte şi după fiecare masă câte 3 tablete împreună cu un vârf de cuţit de faină de fasole. După aceea se poate lua şi un păhărel de băutura de fenicul (Fencheltrank), care ajuta şi el foarte bine la boli de inimă. Cine nu are banii şi posibilitatea de a cumpara aceste pastile poate folosi amestecul din prafurile necesare.

Praf de fân grecesc

„Ia piper alb şi un sfert de chimen (Mutterkümmel) şi fân grecesc ( jumate din cantitatea de chimen)  şi pulverizează acestea toate.  Înainte să obeservi o durere de inimă mestecă încet acest praf pe o bucată de pâine, pe stomacul gol înainte de masă ca şi după masă.”
Reţeta : 60 g de piper alb, 20 g de chimen turcesc (Mutterkümmel), 10 g de praf de seminţe de fân grecesc (Griechenklee)
Mod de folosire: se iau zilnic 1-3 vârfuri de cuţit pe pâine sau în mâncare, înainte şi după masă. Când sunt prezente dureri de inimă se poate lua şi în timpul mesei sau când durerile ele apar. Pacienţii cu un defect la inima primesc citeodată dureri de la chimenul turcesc. Pentru aceştia cura cu praful acesta nu este recomandata.

Tablete de fenicul şi galangal (Fenchel-Galgant-Tabletten). Previn infarctul.


Reţeta: 50 g de praf de rădăcina de galangal şi 50 g de praf de fenicul se amestecă bine şi se presează ca pilule cu 0,2 g de praf activ. Se lasă să se topească în gură câte 1-2 tablete după fiecare masă. Nu se înghite cu apă, căci efectul se obţine prin absorbirea din mucoasa gurii. Se poate amesteca şi în miere dacă nu se pot face sau procura pastile.

Hipertensiune, circulaţie slabă, epuizare.

Biscuiţi cu aloe, smirna, camfor şi salata iepurelui. Remediu universal


“Ia aceeaşi cantitate de aloe şi smirnă şi ceva mai puţin camfor şi lasă-le să se topească într-o tigaie. Adaugă ceva salat iepurelui şi cu ceva faină fă biscuiţi din acest amestec pe care îi coci pe o piatră fierbinte sau la soare. După ce ei s-au uscat bine fa-i praf. Din acest praf să iei pe stomacul gol cu ceva ceai cu miere. Dacă eşti sănătos şi puternic vei deveni şi mai sănătos şi mai puternic şi forţele tale se vor întări. Dacă eşti bolnav acest remediu te va îndreapta şi te face puternic ca şi atunci când soarele începe să stralucească într-o zi mohorâtă.”

Reţeta: 10 g praf de aloe vera, 10 g praf de smirna, 7 g praf de camfor, 10 g de salat iepurelui
(Prenanthes Purpurea), 100 g de faina de grâu (integral sau grâu speltă).

1-2 vârfuri de cuţit se pun în ceai călduţ îndulcit cu o linguriţă de miere (de ex. de seminţe de fenicul sau altul de petale de flori de la plante medicinale) şi se ia de două ori pe zi înainte de masă.

Suferinţa de inimă cauzate de tristeţe, pesimism, insuficienţă cardiacă.

Praf de năpraznic


“ Ia năpraznic (Storchenschnabel) şi ceva mai puţin menta de busuiocul cerbului (Poleiminze) şi mai puţina ruta de gradina (Weinraute). Mănâncă astea des pe pâine. Aşa inima va fi întărită şi omul devine din nou bucuros. »
Reţeta: 40g praf de napraznic, 30g praf de Busuiocul cerbului, 20g praf de ruta de gradina

Dureri de cap, dureri în piept, dureri la burtă, dureri menstruale,
leşin din cauza durerilor.

Praf de limba cerbului


Năvalnic, limba cerbului, limba vecinii ( Hirschzunge / Phyllitis scolopendrium)

„Usucă frunzele de limba cerbului la soare sau pe o cărămidă caldă, fă-le praf şi praful ăsta linge-l din palmă  pe stomacul gol şi după masă şi îţi va lua durerea din cap şi din piept şi alte dureri din corp. Cine îşi pierde puterile dintr-o dată (leşin) din cauza unei dureri mari să bea praful asta în ceva vin cald şi îi va merge mai bine”

Reţeta 1 : 1 vârf de cuţit de praf de limba cerbului uscată se linge din palma. (Trebuie facut exact aşa !)
Reţeta 2: 1-2 vârfuri de cuţit se pun într-un păhărel de vin cald

Dureri de inimă, gaze la intestine

Galangal cu miere


Un vârf de cuţit de praf de galangal (0,1g) se pune într-o linguriţă de miere, se amestecă bine şi se mănâncă.

Junghiuri în coaste

Comprese cu apă în care s-au fiert seminţe de in


“Cine are dureri în coaste să fiarbă seminţele de in în apă. În apa asta caldă el să înmoaie o cârpă de in pe care să o pună pe locul unde are durerea”

Durere la inimă, frică de moarte, infarct de inimă

Praf de genţiană (Enzian)


„cine are o durere aşa de mare la inimă încât crede ca viaţa lui atârnă numai de un fir de păr, acela să pulverizeze genţiana (Gentiana lutea) şi să  mănânce praful în supă şi inima lui va primi putere.“… “căci durerea de inimă provine câteodată din răceala materiei melancolice. Căldura genţienei o elimină cu ajutorul unei  supe puternice”.

Inima batrână, inimă slăbită, anemie

Băutura de galangal cu ţelina, maghiran, piper alb şi miere


”cine suferă în piept, la inimă şi splină şi cine are stomacul rece din cauza secreţiilor rele să ia galanga şi de două ori mai mult maghiran şi să adauge tot aşa de multe seminţe de ţelină şi ceva piper alb. Şi amestecul asta se se facă praf şi să se adauge la o miere care a fost fiartă şi careia i s-a scos mai înainte spuma. Asta să se fiarbă la foc mic şi încet şi nu abrupt. Să mănânce asta des şi să bea şi vin uşor, curat şi bun ”

Reţeta : 6g de praf de galangal, 12 g praf de maghiran, 12 g praf de seminţe de telina, 4 g piper alb, 100g miere fiartă (mierea se fierbe cu tot cu borcan într-un vas cu apă şi spuma se arunca). Se pun prafurile în miere şi se amestecă. Mierea se pune cu borcan cu tot într-un vas la foc în care este apa. Vasul cu borcanul cu miere se pune la foc încet. Se amestecă bine mierea în timp ce este încălzită aşa şi se obţine un fel de cremă care se mănâncă astfel: se pune câte o linguriţă în ceva vin călduţ. Se ia timp de mai multe saptămâni după fiecare masă.

Arterioscreloză, dureri în inima, screloză coronară

Praf de rădăcina de frăşinel

(Diptam - Dictamnus albus )

“Cine suferă de dureri la inima, acela să mănânce praf din frăşinel şi durerile îi vor disparea. “

Mod de folosire: unul până la trei vârfuri de cuţit se pun la mâncare sau pe pâine. Frăşinelul este un remediu puternic la arterioscreloză în special la arterii şi vasele de sânge ale inimii. Frăşinelul se foloseşte ca “curaţător al arteriilor”, pentru ca el este în stare să elimine depunerile din vasele sanguine, pietrele de la rinichi şi fiere.

Insuficienţă cardiacă, bronşită, tuse, lipsa de aer

Mixtură de praf de rădăcină de hrean cu praf de galangal


“Când hreanul (Meerretich) este încă verde (primăvara), să se usuce la soare şi să se adauge o cantitate egala de galangal pulverizat. Cine are dureri de inimă să mănânce acest praf pe pâine înainte şi după masă şi îi va merge mai bine.
Reţeta: Hreanul se culege primăvara când rădăcina este încă moale, rădăcina se taie în bucăţi şi se usucă bine la soare şi după ce se face praf, acesta se amestecă cu aceeasi cantitate de galangal pulverizat. Amandouă ingredientele sunt iuţi şi foarte eficace la curăţitul venelor şi întărirea inimii şi sunt chiar bune la gust. Se mănâncă pe pâine sau în mâncare.

Anghină pectorală, infarct, tromboze, hipertensiune, boli de stomac, boli de intestine, boli de rinichi, sudoare exagerată şi abruptă.

Amestec de fenicul - Sivesan - Remediu universal.


(Fenchel-Pulvermischung)

1 g de fraşinel (Diptam), 2 g de vulturică (Habicht), 16 g de seminţe de fenicul (Fenchelsamen), 18 g de galangal (Galgant). 1-2 vârfuri de cuţit se pun în 20 ml de vin cald (dar nu fierbinte). Se ia la 1 ora după masă.

Insuficienţă de circulaţie, dereglări în circulaţie, sânge cu grăsime, tromboză coronară, comoţie cerebrală

Amestec de vulturică (Habicht)


„Când se mănâncă vulturica, ea întăreşte inima şi reduce sucurile dăunatoare care s-au adunat în om. Însă să nu se consume izolat, ci întotdeauna amestecat cu ceva frăşinel (Diptam) sau galangal (Galgant) sau curcum albă (Zitwer), pentru ca izolat ar fi prea grosolană.“ Se amestecă praful de vulturică cu cel de frăşinel sau cu galangal sau cu curcumă albă şi se pune 1-3 vârfuri de cuţit în mâncare de 3 ori pe zi. Hildegard scrie în mai multe locuri că sucurile rele pot dăuna inimii.

Gripa, infecţii în gât, protejearea şi refacerea inimii după infecţii,
reumatism la inimă

Amestec de năpraznică (Pelargonien- Gewürzmischung)



»Ia praznica (Storchschnabel) şi ceva mai puţin praf de betram iar praf de nucşoară mai puţin decât betram şi fă totul praf şi amestecă-l bine. Cine are dureri în inima să mănânce praful astă des cu pâine sau prin lingerea lui din palmă şi îi va merge mai bine căci acesta este cel mai bun praf pentru sănătatea inimii” (lingerea din palmă trebuie facută aşa cum scrie).

Reţeta: 20 g de praf de năpraznică (Edelpelargonie / Geranium anglicum), 10 g de praf de betram şi 7 g de nucşoară

Se iau 1-3 vârfuri de cuţit pe pâine sau se linge din palma (înainte şi după masă nu scrie, dar scrie « des » ). Acest remediu distruge viruşii care atacă inima la infecţii şi este cel mai bun remediu pentru inimă în cazurile când suferinţa inimii este cauzata de viruşi din urma infecţiilor cronice nevindecate (cauzate de amigdalită, sinuzite, etc.).

Dureri de inimă care strabat în trunchi şi maini, arterioscleroză, senzaţie de presiune sau înnabuseala în piept

Ulei de dafin:


“să se ia fructele de dafin când sunt încă verzi şi prin presare să se scoată uleiul din ele. Când ai dureri în inima, atunci unge-te cu acest ulei. Tot aşa unge-te şi la coaste sau în spate când ai dureri acolo (din cauza inimii) şi îţi va merge mai bine”. Dr. Strehlow : « Uleiul de dafin să se folosească numai după un test alergic. Pentru aceasta de pune o picătura pe piele care se freaca un pic. Dacă apare o pată roşie, corpul este alergic la acest ulei care în acest caz nu se poate folosi. Acest ulei s-a dovdit excelent în cazul durerilor de piept, articulatii, dureri de reumatism, de muschi şi înlătura şi durerile radiate de inimă în spate şi în coaste.”

Atac de inimă, leşin, dureri de inimă după infarct

Comprese cu frunze de cartofi


„Cine suferă cu inima sau leşină din cauza ei să fiarbă nu prea tare (2-3 minute) o plantă de noapte (frunze de cartofi) în apă şi după ce să stors apa să fie pusă pe inima (cca. 1 oră) şi îi va fi mai bine”

Dureri de inimă, neuroză la inima, teama, batai
neregulate de inimă, dureri la coaste

Ulei de măsline cu hrizolit (Chrysolith)


« Cine are dureri la inima să scufunde această piatra de hrizolit în ulei de măsline şi cu uleiul de pe piatră să ungă locul unde are durerea şi îi va merge mai bine”

Dereglari de ritm cardiac, dureri reumatice, de inimă,
junghiuri la spate

Piatra de jasp pusă pe inima


„când ai dureri la inimă sau în spate sau în alte părţi ale corpului datorită la furtunile care se nasc în sucurile omului pune o piatră de jasp (Jaspis) la locul cu durerea şi apasă piatra pe piele ca să se încălzească şi durerea reumatică se va micşora.“  După ce piatra s-a încălzit se ia de pe piele, se lasă să se răcească şi dacă durerea încă mai este ea se poate pune din nou în acelaşi fel. Dr. Strehlow: “Acest remediu înlătura şi dereglarile de ritm cardiac”

Tahicardie, ritm cardiac neregulat,
boli de stomac, dureri de burta

Apa cu cristal încălzit la soare


„Cine are dureri la inima, la stomac sau la burta să încălzească un cristal (natural) la soare şi când s-a încălzit să toarne apa peste el şi să-l lase timp de 1 ora în apă după care trebuie scos afară. Apa asta să o bea des şi la inima, la stomac şi la burta îi va merge mai bine

Dureri de inimă, boli de inimă, flatulenţă

Praf de galangal (Galgant)

 “Cine are inima slabă sau dureri de inimă să mănânce destul galangal şi îi va merge mai bine“

Insuficienţă cardiacă înnascuta, tristeţe, defecte cardiace

Frunze şi flori de lumânărică

(Königskerzenblüten und –blätter)

“Cine are inima tristă să gătească şi să mănânce des lumânărica cu carne, peşte, clătite (adică mâncaruri cu aluat de făină) sau legume. Întăreşte inima şi o face voioasă.”  Dr. Strehlow: „Mod de folosire: se iau flori şi frunze proaspete sau uscate de lumânărică care se pun în mâncare. În special de recomandat pentru copiii sau oamenii cu defecte înnâscute ale inimii. Înlatură şi lipsa de apetit care vine ca urmare a tristeţii.“

Sânge rău, boli cronice, tensiune.

Elixir de tormentil cu laptele cainelui. Remediu de curăţire


Tormentil (Blutwurz / Potentilla erecta) şi laptele cainelui (Brachwurz)

„este mai mult rece decât cald şi un om care are sucuri rele şi otravitoare în el să ia tormentil şi de două ori mai mult laptele cainelui şi să le zdrobească până se fac suc pe care să le pună într-un vas de argilă şi să toarne peste el un vin bun şi limpede şi să se bea asta după masă şi înainte de culcare timp de 15 zile şi asta îi va ajută timp de un an”

Dureri le ainimă, dureri în coaste


Piatra de onix cu vin


“Cine are dureri la inima sau în coaste să încălzească o piatră de onix în palme sau pe pielea corpului şi să încălzească şi vin la foc, să-l ia de pe foc şi să ţină piatra deasupra la vin aşa încât aburii vinului să se condenseze pe piatră şi aceasta sudoare să se amestece cu vinul ( picaturile condensate să curgă în oala în care fierbe vinul ) După aceea să pună piatra în vin şi să bea imediat din el şi durerea va dispare. “

Boli de rinichi, tensiune arteriala, dureri de rinichi şi de spate

Alifie de ruta de gradina


“ omul să ia ruta de gradina şi pelin alb (Wermut) în aceeasi cantitate şi să adauge mai multă untura de urs care să le amestece bine şi alifia asta să fie frecată puternic lânga foc (de lemne) la rinichi şi la mijloc acolo unde este durerea”

Aceasta alifie trebuie unsă lângă un foc de lemne deschis sau la sobă (de preferinţa de lemn de ulm) şi trebuie masată bine în zona rinichilor lânga coloana. Oamenii care suferă de supratensiune au în general rinichii bolnavi sau slabi. Se unge zilnic dacă se poate lânga un foc care să încălzească spatele şi să permita la alifie să pătrundă mai bine în rinichi.

Junghiuri la inima şi în alte locuri

Armurariu amestecat cu salvie


Armurariu (Mariendistel / Silybum marianum)

“Armurariu are frig în el şi este foarte folositor. Cine are junghiuri în inimă sau în alte părţi sau dureri în încheieturi, acela să ia armurariu şi ceva mai puţină salvie pe care să le facă ca un suc cu apă şi în clipa când are durerile să-l bea şi îi va merge mai bine”. Armurariu cu salvie se fierbe în apă şi acest suc se bea când ai durerea.

Pietre la rinichi, la fiere. Dureri de inimă. Arterii infundate

Rădăcina de frăşinel


  1. Praf de frăşinel mâncat cu pâine
  2.  Oţet de vin cu praf de frăşinel şi miere

Frăşinelul este cald şi uscat şi are căldura focului şi al pietrelor în el, căci el are forţe tari ca piatra. Aşa cum piatra are căldură când e pusă la foc, aşa şi frăşinelul este bun împotriva la bolile la care el are influenţă. Căci pietrele (din corp) cresc din natura grasă a oamenilor. Şi atunci când (pietrele)ele  încep să crească în om, să se mănânce des praf de frăşinel pe pâine şi asta va împiedica piatra să mai crească. Şi omul care are deja pietre, să pună frăşinel în oţet (de vin) amestecat cu ceva miere şi să bea des asta pe stomacul gol şi piatra va fi măcinată, zdrobită. Şi cine are dureri în inima să mănânce des praf de frăşinel şi durerea se va duce.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu