Dureri de inimă, junghiuri în coaste, la inima, la splina
Vin de pătrunjel cu miere şi oţet de vin
« Cine are dureri în coaste, inimă sau splină să
fiarbă ceva pătrunjel în vin împreună cu ceva oţet de vin şi miere de albine,
să strecoare totul şi bea asta des şi va el va fi vindecat. »
10 frunze de pătrunjel, 2 linguri de oţet de vin, 1 litru
de vin, 150 g miere de albine. Pentru diabetici se foloseşte numai 80g de miere. Se pare că cea mai bună miere in
timpurile noastre unde sunt plante modificate genetic
este mierea de pădure.
Se dă totul în fiert după care se
strecoară vinul care se pune în sticle curate care au fost sterilizate în
prealabil cu ceva alcool. Se
păstrează la rece şi se bea câte un păhărel (20 ml) după masă. Se scoate din timp de la frigider pentru a nu fi prea rece când se
consumă.
Dureri de inimă, boli de inimă, infarct
Băutură de fenicul
„Să se ia lemn dulce şi de cinci ori mai mult
fenicul şi tot aşa de mult zahăr ca şi lemn dulce şi în plus şi ceva miere şi
din astea să se facă o băutură. Să se bea înainte şi după masă pentru dureri la
inima”
eţeta: 50 g seminţe de fenicul, 10g lemn dulce,
20g zahăr, 25 miere curăţită de spumă (se fierbe într-un vas cu apă fierbinte
şi se aruncă spuma), 500 ml apa (dacă se poate însorită 1-2 ore la soarele de
prânz) . Se fierbe totul cinci minute după care se pune în sticle curate şi
sterilizate în prealabil cu ceva alcool (vodcă, ţuică). Băutura de fenicul
neutralizează sucurile rele din trup care crează boli de inimă. Dr. Strehlow :
indicaţie la boli de inimă, dureri de inimă, cură după infarct
Cura mare a inimii
Pastile de seminţe de fân grecesc. Unul din cele mai bune remedii pt. inimă
“când sucurile
rele s-au înmulţit în măruntaie şi în splină şi au adus inimii prin substanţele
melancolice multă suferinţă, atunci să se ia galangal şi bertram în aceeasi
cantitate şi un sfert din acestea piper alb şi să se pulverizeze totul. După
asta să se ia făină de fasole şi să se adauge la acest praf. Cu ajutorul la
ceva suc de fân grecesc fără să se pună deloc apă sau vin să se facă un aluat
şi din acest aluat să se facă biscuiţi sau pastile care să fie uscate la soare.
Aceste pastile să se ia atât înainte cât şi după mese şi îi vor alina durerile
şi suferinţa inimii”
Aceste pastile este cele mai puternic şi mai bun
remediu pentru inima şi conduce la o
întărire a muchiului inimii şi la o circulaţie mai bună .
Reţeta: Tabletele de fan
grecesc (Griechenkleepillen) sunt aprobate ca medicamente homeopatice şi
contin:
100 mg galangal în potenţa D1
100 mg betram în
potenţa D1, 300 mg seminţe de fân grecesc în potenţa D 1
Aceste pastile se pot
cumpara de la Firma Jura în Germania. Vezi pagina cu adrese.
Aceste pastile sunt
facute din praf diluat homeopatic, adică în pastile se află mai multă
informaţie decât materie şi cu cât mai puţină materie cu
atât mai puternice sunt ele. Aceste doze homeopatice ajută omului ca să nu
trebuiască să înghită multe substanţe grosolane, fiind deci forma cea mai
eficientă de a lua remedii. Astfel de pastile nu sunt neaparat necesare în
acest caz, căci se poate lua şi amestecul din acest praf aşa cum el este arătat
în reţeta originală.
Se ia de trei ori pe zi
înainte şi după fiecare masă câte 3 tablete împreună cu un vârf de cuţit de
faină de fasole. După aceea se poate lua şi un păhărel de băutura de fenicul (Fencheltrank), care ajuta şi el
foarte bine la boli de inimă. Cine nu are banii şi posibilitatea de a cumpara
aceste pastile poate folosi amestecul din prafurile necesare.
Praf de fân grecesc
„Ia piper alb şi un sfert de chimen (Mutterkümmel) şi fân
grecesc ( jumate din cantitatea de chimen)
şi pulverizează acestea toate.
Înainte să obeservi o durere de inimă mestecă încet acest praf pe o
bucată de pâine, pe stomacul gol înainte de masă ca şi după masă.”
Reţeta : 60 g de piper alb, 20 g de chimen
turcesc (Mutterkümmel), 10
g de praf de seminţe de fân grecesc (Griechenklee)
Mod de folosire: se iau zilnic 1-3 vârfuri de cuţit pe
pâine sau în mâncare, înainte şi după masă. Când sunt prezente dureri de inimă
se poate lua şi în timpul mesei sau când durerile ele apar. Pacienţii cu un
defect la inima primesc citeodată dureri de la chimenul turcesc. Pentru aceştia
cura cu praful acesta nu este recomandata.
Tablete de fenicul şi galangal (Fenchel-Galgant-Tabletten). Previn infarctul.
Reţeta: 50 g de praf de rădăcina de galangal şi
50 g de praf de fenicul se amestecă bine şi
se presează ca pilule cu 0,2 g de praf activ. Se lasă să se topească în gură
câte 1-2 tablete după fiecare masă. Nu se înghite cu apă, căci efectul se
obţine prin absorbirea din mucoasa gurii. Se poate amesteca şi în miere dacă nu
se pot face sau procura pastile.
Hipertensiune, circulaţie slabă, epuizare.
Biscuiţi cu aloe, smirna, camfor şi salata iepurelui. Remediu universal
“Ia
aceeaşi cantitate de aloe şi smirnă şi ceva mai puţin camfor şi lasă-le să se
topească într-o tigaie. Adaugă ceva salat iepurelui şi cu ceva faină fă
biscuiţi din acest amestec pe care îi coci pe o piatră fierbinte sau la soare. După
ce ei s-au uscat bine fa-i praf. Din acest praf să iei pe
stomacul gol cu ceva ceai cu miere. Dacă eşti sănătos
şi puternic vei deveni şi mai sănătos şi mai puternic şi forţele tale se vor
întări. Dacă eşti bolnav acest remediu te va
îndreapta şi te face puternic ca şi atunci când soarele începe să stralucească
într-o zi mohorâtă.”
Reţeta: 10 g praf de
aloe vera, 10 g praf de smirna, 7 g praf de camfor, 10 g de salat iepurelui
(Prenanthes Purpurea), 100 g de faina de
grâu (integral sau grâu speltă).
1-2 vârfuri de cuţit se pun în ceai călduţ
îndulcit cu o linguriţă de miere (de ex. de seminţe de fenicul sau altul de
petale de flori de la plante medicinale) şi se ia de două ori pe zi înainte de
masă.
Suferinţa de inimă cauzate de tristeţe, pesimism, insuficienţă cardiacă.
Praf de năpraznic
“ Ia năpraznic (Storchenschnabel) şi ceva mai puţin menta de busuiocul cerbului (Poleiminze) şi mai puţina ruta de gradina (Weinraute). Mănâncă astea des pe pâine. Aşa inima va fi întărită
şi omul devine din nou bucuros. »
Reţeta: 40g praf de napraznic, 30g praf de Busuiocul cerbului,
20g praf de ruta de gradina
Dureri de cap, dureri în piept, dureri la burtă, dureri menstruale,
leşin din cauza durerilor.
Praf de limba cerbului
Năvalnic, limba
cerbului, limba vecinii ( Hirschzunge / Phyllitis scolopendrium)
„Usucă frunzele de limba cerbului la soare sau pe o
cărămidă caldă, fă-le praf şi praful ăsta linge-l din palmă pe stomacul gol şi după masă şi îţi va lua
durerea din cap şi din piept şi alte dureri din corp. Cine îşi pierde
puterile dintr-o dată (leşin) din cauza unei dureri mari să bea
praful asta în ceva vin cald şi îi va merge mai bine”
Reţeta 1 : 1 vârf de cuţit de praf de limba cerbului
uscată se linge din palma. (Trebuie facut exact aşa !)
Reţeta 2: 1-2 vârfuri de cuţit se pun într-un păhărel de
vin cald
Dureri de inimă, gaze la intestine
Galangal cu miere
Un vârf de cuţit de praf de galangal (0,1g) se pune
într-o linguriţă de miere, se amestecă bine şi se mănâncă.
Junghiuri în coaste
Comprese cu apă în care s-au fiert seminţe de in
“Cine are dureri în coaste să fiarbă seminţele de in în
apă. În apa asta caldă el să înmoaie o cârpă de in pe care să o pună pe locul
unde are durerea”
Durere la inimă, frică de moarte, infarct de inimă
Praf de genţiană (Enzian)
„cine are o durere aşa de mare la inimă încât crede ca
viaţa lui atârnă numai de un fir de păr, acela să pulverizeze genţiana
(Gentiana lutea) şi să mănânce praful în
supă şi inima lui va primi putere.“… “căci durerea de
inimă provine câteodată din răceala materiei melancolice. Căldura
genţienei o elimină cu ajutorul unei
supe puternice”.
Inima batrână, inimă slăbită, anemie
Băutura de galangal cu ţelina, maghiran, piper alb şi miere
”cine suferă în piept, la inimă
şi splină şi cine are stomacul rece din cauza secreţiilor rele să ia galanga
şi de două ori mai mult maghiran şi să adauge tot aşa de multe seminţe
de ţelină şi ceva piper alb. Şi
amestecul asta se se facă praf şi să se adauge la o miere care a fost fiartă şi
careia i s-a scos mai înainte spuma. Asta să se fiarbă la foc
mic şi încet şi nu abrupt. Să mănânce asta des şi să bea şi vin uşor, curat şi bun ”
Reţeta : 6g de praf de
galangal, 12 g praf de maghiran, 12 g praf de seminţe de telina, 4 g piper alb,
100g miere fiartă (mierea se fierbe cu tot cu borcan într-un vas cu apă şi
spuma se arunca). Se pun prafurile în miere şi se amestecă. Mierea se pune cu
borcan cu tot într-un vas la foc în care este apa. Vasul cu borcanul cu miere
se pune la foc încet. Se amestecă bine mierea în timp ce este încălzită aşa şi
se obţine un fel de cremă care se mănâncă astfel: se pune câte o linguriţă în
ceva vin călduţ. Se ia timp de mai multe saptămâni după fiecare masă.
Arterioscreloză, dureri în inima, screloză coronară
Praf de rădăcina de frăşinel
(Diptam
- Dictamnus albus )
“Cine suferă de dureri la inima, acela să mănânce praf
din frăşinel şi durerile îi vor disparea. “
Mod de folosire: unul până la trei vârfuri de cuţit se pun la mâncare sau
pe pâine. Frăşinelul este un remediu puternic la
arterioscreloză în special la arterii şi vasele de sânge ale inimii. Frăşinelul
se foloseşte ca “curaţător al arteriilor”, pentru ca
el este în stare să elimine depunerile din vasele sanguine, pietrele de la
rinichi şi fiere.
Insuficienţă cardiacă, bronşită, tuse, lipsa de aer
Mixtură de praf de rădăcină de hrean cu praf de galangal
“Când hreanul (Meerretich) este încă verde
(primăvara), să se usuce la soare şi să se adauge o cantitate egala de galangal
pulverizat. Cine are dureri de inimă să mănânce acest praf pe pâine înainte şi
după masă şi îi va merge mai bine.
Reţeta: Hreanul se
culege primăvara când rădăcina este încă moale, rădăcina se taie în bucăţi şi
se usucă bine la soare şi după ce se face praf, acesta se amestecă cu aceeasi
cantitate de galangal pulverizat. Amandouă ingredientele sunt iuţi şi foarte
eficace la curăţitul venelor şi întărirea inimii şi sunt chiar bune la gust. Se
mănâncă pe pâine sau în mâncare.
Anghină pectorală, infarct, tromboze, hipertensiune, boli de stomac, boli de intestine, boli de rinichi, sudoare exagerată şi abruptă.
Amestec de fenicul - Sivesan - Remediu universal.
(Fenchel-Pulvermischung)
1 g de fraşinel
(Diptam), 2 g de vulturică (Habicht), 16 g de seminţe de fenicul (Fenchelsamen), 18 g de
galangal (Galgant). 1-2 vârfuri de cuţit se pun în 20 ml de vin cald (dar nu
fierbinte). Se ia la 1 ora după masă.
Insuficienţă de circulaţie, dereglări în circulaţie, sânge cu grăsime, tromboză coronară, comoţie cerebrală
Amestec de vulturică (Habicht)
„Când se mănâncă
vulturica, ea întăreşte inima şi reduce sucurile dăunatoare care s-au
adunat în om. Însă să nu se consume izolat, ci întotdeauna amestecat cu ceva
frăşinel (Diptam) sau galangal (Galgant) sau curcum albă
(Zitwer), pentru ca izolat ar fi prea grosolană.“ Se amestecă praful de vulturică cu cel de frăşinel sau cu
galangal sau cu curcumă albă şi se pune 1-3 vârfuri de cuţit în mâncare de 3
ori pe zi. Hildegard scrie în mai multe locuri că sucurile rele pot dăuna
inimii.
Gripa, infecţii
în gât, protejearea şi refacerea inimii după infecţii,
reumatism la inimă
Amestec de năpraznică (Pelargonien- Gewürzmischung)
Acest remediu se foloseşte şi pentru migrene,
dureri de cap, la febra ca urmare a infecţiilor. Este unul din remediile
importante pentru boli de cap.
»Ia nâpraznica
(Storchschnabel) şi ceva mai puţin praf de betram
iar praf de nucşoară mai puţin decât betram şi fă totul praf şi
amestecă-l bine. Cine are dureri în inima să mănânce praful astă des cu pâine
sau prin lingerea lui din palmă şi îi va merge mai bine căci acesta este cel
mai bun praf pentru sănătatea inimii” (lingerea
din palmă trebuie facută aşa cum scrie).
Reţeta: 20 g de praf de năpraznică (Edelpelargonie / Geranium anglicum), 10 g de praf de betram şi 7 g de nucşoară
Se iau 1-3 vârfuri de cuţit pe pâine sau se linge din
palma (înainte şi după masă nu scrie, dar scrie « des » ). Acest remediu distruge viruşii care atacă inima la
infecţii şi este cel mai bun remediu pentru inimă în cazurile când suferinţa
inimii este cauzata de viruşi din urma infecţiilor cronice nevindecate (cauzate
de amigdalită, sinuzite, etc.).
Dureri de inimă care strabat în trunchi şi maini, arterioscleroză, senzaţie de presiune sau înnabuseala în piept
Ulei de dafin:
“să se ia fructele de dafin când sunt încă verzi şi prin
presare să se scoată uleiul din ele. Când ai dureri în inima,
atunci unge-te cu acest ulei. Tot aşa unge-te şi la
coaste sau în spate când ai dureri acolo (din cauza inimii) şi îţi va merge mai
bine”. Dr. Strehlow : « Uleiul de dafin să se folosească numai după un
test alergic. Pentru aceasta de pune o picătura pe piele care se freaca un pic. Dacă
apare o pată roşie, corpul este alergic la acest ulei care în acest caz nu se
poate folosi. Acest ulei s-a dovdit excelent în cazul durerilor de piept,
articulatii, dureri de reumatism, de muschi şi înlătura şi durerile radiate de
inimă în spate şi în coaste.”
Atac de inimă, leşin, dureri de inimă după infarct
Comprese cu
frunze de cartofi
„Cine suferă cu inima
sau leşină din cauza ei să fiarbă nu prea tare (2-3 minute) o plantă de noapte
(frunze de cartofi) în apă şi după ce să stors apa să fie pusă pe inima (cca. 1
oră) şi îi va fi mai bine”
Dureri de inimă, neuroză
la inima, teama, batai
neregulate de inimă, dureri la coaste
Ulei de măsline cu hrizolit (Chrysolith)
« Cine are dureri la inima să scufunde această
piatra de hrizolit în ulei de măsline şi cu uleiul de pe piatră să ungă
locul unde are durerea şi îi va merge mai bine”
Dereglari de ritm
cardiac, dureri reumatice, de inimă,
junghiuri la spate
Piatra de jasp pusă pe inima
„când ai dureri la inimă sau în
spate sau în alte părţi ale corpului datorită la furtunile care se nasc în
sucurile omului pune o piatră de jasp (Jaspis) la locul cu durerea şi
apasă piatra pe piele ca să se încălzească şi durerea reumatică se va
micşora.“ După ce piatra s-a încălzit se
ia de pe piele, se lasă să se răcească şi dacă durerea încă mai este ea se
poate pune din nou în acelaşi fel. Dr. Strehlow: “Acest remediu înlătura şi
dereglarile de ritm cardiac”
Tahicardie, ritm cardiac
neregulat,
boli de stomac, dureri de burta
Apa cu cristal încălzit la soare
„Cine are dureri la inima, la stomac sau la burta
să încălzească un cristal (natural) la soare şi când s-a încălzit să
toarne apa peste el şi să-l lase timp de 1 ora în apă după care trebuie scos
afară. Apa asta să o bea des şi la inima, la stomac şi la
burta îi va merge mai bine”
Dureri de inimă, boli de inimă, flatulenţă
Praf de galangal (Galgant)
“Cine are inima slabă sau dureri de
inimă să mănânce destul galangal şi îi va merge mai bine“
Insuficienţă cardiacă înnascuta, tristeţe, defecte cardiace
Frunze şi flori de lumânărică
(Königskerzenblüten
und –blätter)
“Cine are inima tristă să gătească şi să mănânce des lumânărica cu carne,
peşte, clătite (adică mâncaruri cu aluat de făină) sau legume. Întăreşte inima
şi o face voioasă.” Dr. Strehlow: „Mod de folosire: se iau flori şi frunze
proaspete sau uscate de lumânărică care se pun în
mâncare. În special de recomandat pentru copiii sau oamenii cu defecte
înnâscute ale inimii. Înlatură şi lipsa de apetit care vine ca urmare a
tristeţii.“
Sânge rău, boli cronice, tensiune.
Elixir de tormentil cu laptele cainelui. Remediu de curăţire
Tormentil (Blutwurz /
Potentilla erecta) şi laptele cainelui (Brachwurz)
„este mai mult rece decât cald şi un om care are sucuri
rele şi otravitoare în el să ia tormentil şi de două ori mai mult laptele
cainelui şi să le zdrobească până se fac suc pe care să le pună într-un vas de
argilă şi să toarne peste el un vin bun şi limpede şi să se bea asta după masă
şi înainte de culcare timp de 15 zile şi asta îi va ajută timp de un an”
Dureri le ainimă, dureri în coaste
Piatra de onix cu vin
“Cine are dureri la inima sau în coaste să
încălzească o piatră de onix în palme
sau pe pielea corpului şi să încălzească şi vin la
foc, să-l ia de pe foc şi să ţină piatra deasupra la vin aşa încât aburii
vinului să se condenseze pe piatră şi aceasta sudoare să se amestece cu vinul (
picaturile condensate să curgă în oala în care fierbe vinul ) După aceea să
pună piatra în vin şi să bea imediat din el şi durerea va dispare. “
Boli de rinichi, tensiune arteriala, dureri de rinichi şi de spate
Alifie de ruta de gradina
“ omul să ia ruta de gradina şi pelin alb (Wermut) în aceeasi cantitate şi să adauge mai multă untura de urs care să le amestece bine şi alifia asta să fie frecată puternic lânga foc (de lemne) la rinichi şi la mijloc acolo unde este durerea”
Aceasta alifie trebuie unsă lângă un foc de lemne deschis sau la sobă (de
preferinţa de lemn de ulm) şi trebuie masată bine în zona rinichilor lânga
coloana. Oamenii care suferă de supratensiune au în general rinichii bolnavi sau
slabi. Se unge zilnic dacă se poate lânga un foc care să încălzească spatele şi
să permita la alifie să pătrundă mai bine în rinichi.
Junghiuri la inima şi în alte locuri
Armurariu amestecat cu salvie
Armurariu (Mariendistel / Silybum marianum)
“Armurariu are
frig în el şi este foarte folositor. Cine are
junghiuri în inimă sau în alte părţi sau dureri în încheieturi, acela să ia armurariu
şi ceva mai puţină salvie pe care să le facă ca un suc cu apă şi în
clipa când are durerile să-l bea şi îi va merge mai
bine”. Armurariu cu salvie se fierbe în apă şi acest suc
se bea când ai durerea.
Pietre la rinichi, la fiere. Dureri de inimă. Arterii infundate
Rădăcina de frăşinel
- Praf de frăşinel mâncat cu pâine
- Oţet de vin cu praf de frăşinel şi miere
„ Frăşinelul este cald şi uscat şi
are căldura focului şi al pietrelor în el, căci el are forţe tari ca piatra.
Aşa cum piatra are căldură când e pusă la foc, aşa şi frăşinelul este bun
împotriva la bolile la care el are influenţă. Căci pietrele (din corp)
cresc din natura grasă a oamenilor. Şi atunci când (pietrele)ele
încep să crească în om, să se mănânce des praf de frăşinel pe pâine şi
asta va împiedica piatra să mai crească. Şi omul care
are deja pietre, să pună frăşinel în oţet (de vin) amestecat cu ceva
miere şi să bea des asta pe stomacul gol şi piatra va fi măcinată, zdrobită. Şi cine are
dureri în inima să mănânce des praf de frăşinel şi durerea se va duce.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu