Bolile de ficat şi de plămâni au des remedii similare,
căci aceste organe depind mult unul de altul
Splină, sânge, boli de creier, boli de ficat şi lipsa de putere
Miere cu faină de castane.
Castenele comestibile au o mare putere de vindecare. Făina de castane
comestibile se poate amesteca cu mierea de albine şi
acesta miere se poate folosi la îndulcit ceaiuri sau se poate mânca aşa pe
pâine. Făina de castane pusă direct în mâncare sau bâuturi se
face cocoloaşe.
La fiecare 100 g de miere se pune 1-2 linguri de faină de castane şi se
amestecă bine până totul devine un amestec omogen.
Isop
„Isopul are o
putere aşa de mare căci nici măcar o piatră nu îi se poate pune în drum să-i
oprească creşterea atunci când sâmînţa lui a fost
sădita acolo. Isopul curăţă cui îl mănâncă sucurile dăunătoare şi putrede şi face spuma rea să iasă (din corp) precum focul la mâncarea (din oală).”
Isop este bun la toate mâncărurile, mai bun uscat decât proaspăt. Întăreşte
ficatul şi curăţă şi plămânii. “Cine suferă de
tuse şi în acelaşi timp şi de plămâni şi cine sufera de tuse seacă ( Keuchen)
sau are respiraţia grea să facă sos de isop şi să-l
pună la mâncare cu carne şi îi va merge mai bine. Cine foloseşte isop numai cu
apă (ceai) sau cu vin numai, aceluia îi va dăuna în
loc să-i ajute”
Deci ceaiul numai cu isop este dăunator !
Să nu se consume.
Dureri şi boli de ficat, dezintoxicare
Miere cu făină de castane comestibile
“Când te doare ficatul pulverizează castanele comestibile (făină de castane)
şi pune-le în miere şi mănâca-le des şi ficatul tău va fi vindecat“ (PL 1227 A)
Remediu universal pentru toate bolile de ficat
« cine suferă cu ficatul să bea des elixirul de dude
căci boala de ficat vine des din cauza la prea mult sânge cauzat de mâncare.
Căldura şi sucul de dude elimină acest sânge căci sucul de dude este asemănător
sângelui. Şi în mâncarea pe care el o mănâncă să pună un pic de oţet de vin (nu
din altceva), căci ficatul se strânge din cauza tăriei şi a iuţelii oţetului. »
Elixirul de dude se
foloseşte pentru un efect mai puternic împreuna cu sandviş de şunca de porc cu
pâine integrala de grâu (în acest caz carnea de porc, care de fel nu este
sănătoasă de loc se foloseşte ca remediu).
Elixir din dude
Reţeta : 50g de dude, 2 linguri de oţet de
vin, 1 l de vin de calitate
Se fierb toate împreună
timp de 5 minute, se filtrează printr-o pânză şi se pune într-o sticla curată
care a fost sterilizată cu alcool în prealabil. Se bea 1 păhărel mic ca cel de
ţuică (20 ml) înainte de masă.
Sandviş de şunca de porc
Din acea şunca slabă (stil nemţesc) din carnea de
picior de porc.
“(Bolnavul de ficat) să
mănânce însă şi pâine (integrală) de grâu cu ceva şuncă de porc. Şunca să fie
însă pusă în vin ca să îi se scoată otrava. Sucul uscat al şuncii este scos prin punerea în vin şi pâinea asta contractă ficatul ca să nu se umfle.
Vinul în care s-a pus şunca să nu fie băut însă căci în el se află tot ceea ce
este dăunator în carne.”
Dr. Strehlow: “ Pâinea cu şuncă ajută mult la bolnavii de ficat care în general nu au
putere.
Elixir de isop
«Când cineva suferă de ficat sau plămâni să ia lemn dulce şi ceva mai multă
scortişoară şi isop mai mult decât primele două la un
loc şi seminţe de fenicul mai mult decât primele trei la un loc şi să fierbă acestea foarte bine
într-un vas curat şi să pună şi destulă miere ca să nu mai fie nimic amar din
ierburi. Iarna îngroapa asta 9 zile şi 9 nopţi sub pământ iar vara numai 5 zile şi 5 nopţi. După aceea strecoară asta
printr-o pânza şi bea-o. Cei bolnavi mai grav să bea 9 zile la rând. Dimineaţa se mănâncă ceva înainte să se bea. La cine nu este bolnav grav ajunge (o cură de) trei zile la rând. Fă asta des şi vei fi
vindecat” .
Hildegard:
“prea mult oţet fierbe mâncarea pentru a
două oară şi o întăreşte aşa de tare căci nu mai poate fi digerată” Deci
puţin oţet de vin în mâncare fără să i se simtă gustul ajută la digerarea
mâncarii şi deci la toţi bolnavii de stomac, ficat, fiere şi cei slăbiţi care
nu mai pot digera bine. Prea mult oţet însă dăunează !
Sa fie folosit numai oţet de vin şi nu din fructe sau
esenţă de oţet ! Trebuie pus aşa de puţin încât gustul
oţetului să nu-l întreacă pe cel al mâncarii. Mai bine prea puţin sau
deloc decât prea mult.
Praf de aloe vera
„cine are
galbinare (hepatită) să pună aloe în apă
şi dimineata ca şi seara când se duce la culcare să bea apa asta şi să faca
asta de 3-4 ori şi va fi vindecat“
0,5 g de praf de aloe
vera se pune într-un pahar cu apă
peste noapte. A doua zi se toarnă
apa asta într-un alt pahar fără să se deranjeze sedimentul de la fundul
paharului şi se bea jumătate din ea
dimineaţa şi cealaltă jumătate seara. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori. După 3-4 zile dispare culoarea galbenă a pielii şi pofta de mâncare revine.
Dr. Strehlow: “Atentie,
folosirea îndelungată la aloe
duce la demineralizare, în special la pierderea de potasiu la care inima va
suferi. Aloe nu se ia mai mult de 4-6 saptamâni şi nici în cazul când
pacientul are pietre la fiere sau cancer la ficat cu metastaze.”
Boli de ficat,
lipsă de aer, presiune în piept,
ameţeala, lipsă de concentrare, examene
Vin cu flori de
levănţică
« Cine bea des vinul
acesta cu levănţica îşi miscorează durerile din ficat şi din plămâni, abureala
din piept şi îşi limpezeşte cunoaşterea şi gândurile”
20 g de flori proaspete sau 10g de flori uscate de
levănţica se fierb cinci minute într-un litru de vin. Se foloseşte un vin de
calitate, preferabil roşu şi de cel puţin 2-3 ani vechime. Se bea de trei
ori pe zi, cald câte 20-30 de ml. În loc de vin se
poate folosi miere fiarta cu apă. Asta e valabil pentru toate remediile unde
vinul nu se poate bea. Vinul fiert însă nu mai are decât 2-3 % alcool şi la 20
ml alcoolul nu are un efect dăunator ci chiar transportă substanţele la creier
care are o barieră naturală.
Pietre la fiere, hepatită cauzată de acestea
Seminţe de saxifraga (pătrunjel de câmp) în vin
“Cine are gălbinare (hepatită) să zdrobească seminţe de saxifraga
(pătrunjel de câmp sau ochiul şoricelului)
în vin şi să bea vinul asta des după masă şi
hepatita va disparea căci de multe ori ea este cauzată de o vărsare a fierei şi
aşa ceva duce des la o împietrire a omului sub
forma unei pietre”
Pe latină şi germană planta se numeşte
“crapă-piatra” căci creşte pe pietre şi are putere să spargă piatra.
10g de seminţe de saxifraga, 1 litru de vin. Praful se lasă o ora în vin după care se strecoară
şi se bea de 3 ori pe zi câte 20 ml după masă. Elimină pietrele de la fiere
care cauzeaza şi hepatita.
Hepatită, boli de ficat, alte boli
Apa cu diamant
Hildegard “Cine are hepatită să pună un diamant (slefuit
sau neslefuit) în vin sau apa să să bea ce este
deasupra lui şi el va fi vindecat”
Acesta este un
remediu aşa de eficient încât multe alte remedii de la Hildegard
nu mai sunt necesare la aceasta boală. Diamante neprelucate mici se pot obţine
relativ ieftin. Se poate folosi şi un inel cu diamant
de cine are.
Hepatita
Nasturel de baltă (Brunnenkresse)
“Când cineva are hepatită sau febra să prăjească (3
linguri) de năsturel de baltă (Brunnenkresse / Nasturtium officinale L) în ceva unt şi să mănânce
asta cald şi des (zilnic) şi el va fi vindecat, căci
nasturelul împrăştie sângele şi sucurile coagulate”
Atenţie: Acest năsturel nu este prea bun ca aliment, ci numai ca remediu.
Forţa unui leac după cum spune des Hildegard are
nevoie de o forţa opusă ca să-şi facă efectul, deci când omul are o anumită
boală o plantă anume actionează asupra bolii pe care o găseşte in corp având un
efect pozitiv la vindecare, în timp ce unui om fără boala aceasta îi va dăuna.
“Nasturelul de baltă mâncat, nici nu ajută la om, dar
nici nu îi dăunează prea mult”.
Hepatita (gălbinare)
Inhalaţii cu frunze de soc şi vin cu vlăstari de soc
Hildegard : “cine are gălbinare (hepatită) să pună
frunzele de soc pe piatra încinsă de la baie cu aburi (saună) şi să le
stropească cu apă. Să pună şi vlăstarii de soc în vin aşa încât el să le ia
gustul lor şi să bea vinul ăsta cu masură în timpul băii cu abur. Şi când iese
din baie să se pună în pat ca să transpire. Să
facă asta des şi va fi vindecat”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu