Powered By Blogger

duminică, 5 februarie 2012

boli de dinti


Paradontoză, gingivita, pierderea dinţilor, dinţi stricati

Praf de oase de somon


Hildegard “şi când îţi putrezeşte gingia şi dinţii se slăbesc şi se rup atunci fă praf oasele de la somon, adaugă ceva sare prăjită şi pune des praful ăsta seara pe dinţi şi el îţi va face să curgă saliva şi îţi curăţă carnea din jurul dinţilor”

Două vârfuri de cuţit de praf de oase de somon se amestecă cu un pic de sare care a fost prăjită un pic înainte şi cu o periuţă de dinţi sau cu degetul se aplică pe gingii înainte de culcare.

Sângerari la gingie, paradontoză, gingivita

Cenuşă de lemn de viţă de vie


« când îţi putrezeşte carnea din jurul dinţilor şi dinţii sunt slabi atunci pune cenuşă caldă de lemn de viţă de vie în vin (din ramurile tăiate primăvara). Cu vinul ăsta spală-ţi dinţii şi gingia şi fă asta des şi dinţii se vor face puternici şi carnea sănătoasă. Şi la dinţii sănătoşi ajută apa aceasta. Îi face frumoşi”

10g de cenuşă de viţă de vie se pune în 1 litru de vin.

Primăvara, când se taie viţa de vie se adună crengile taiate, se usucă la soare şi se ard pe o folie de aluminiu sau pe o tablă sau în soba ca să se facă cenuşă. Cenuşa se pulverizează într-un mojar ca să facă praf. Să nu fie folosit alt lemn pentru a da foc şi nici să nu se amestece cenuşa aceasta cu cenuşa altui lemn. Vinul cu cenuşa se pune într-o sticla care să se poată închide bine şi cu acest vin se spală pe dinţi şi se clăteşte bine gura înainte de culcare şi după mese. După clătirea cu acest vin să nu se mai clătească gura cu apă, pentru ca substanţele active să rămână în gură.

Dinţi şi gingie slabă

Spalat cu apă rece


Se clătesc dinţii cât mai des cu apă rece după masă. Aceasta întăreşte şi curăţă dinţii şi gingiile. Căci cariile după cum scrie Hildegard se nasc datorită sucurilor rele care se scurg în venele dintr-e creier şi nervii dinţilor. Prin clătirea cu apă rece aceste sucuri pot fi eliminate.

Gingivită, paradontoză, gingii bolnave, dureri de dinţi

Vin de salată verde cu asmătui

„ se ia ceva salată verde şi ceva mai mult asmătui care se freacă şi zdrobeşte un pic după care se umezeşte cu vin. Terciul de plante să se pună în gură şi se ţină în gură ceva timp (10-20 minute). Prin aceasta sucurile rele din gingie vor fi eliminate”

Dureri de dinţi, carii

Afumare cu smirnă şi aloe

10g de praf de aloe vera
10g praf din răsină de smirnă
« se ia la fel de mult aloe şi smirnă şi se aprinde într-un vas de argilă cu un gît îngust pe carbuni de ulm (alte lemne au efecte negative !) iar fumul se lasă să ajunga până la dinte în timp ce buzele sunt deschise. Însă dinţii trebuie ţinuţi unii peste alţii (gura să fie deci închisă) ca nu cumva să se inspire prea mult fum. Asta el să facă de două-trei ori pe zi cinci zile la rând şi el va fi vindecat”
Fumul se poate trage cu un furtunaş direct la dintele cu pricina. Să nu se inhaleze în plămâni ci numai în gura la dinţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu