vineri, 3 februarie 2012

Ceapa cea bună la toate

 Ceapa cea bună la toate
Ceapa cea bună la toate A fost descoperită în urmă cu 5000 de ani, în Asia, și tot de atunci ceapa se cultivă atât ca plantă medicinală, cât și ca legumă ori condiment.
În Egiptul antic, de exemplu, era ridicată la rang de cinste și oferită doar zeilor.
Se pare că cei care au contribuit la “distribuirea” cepei în Europa Centrală au fost legionarii romani. Lăsând la o parte istoria, ceapa a fost și a rămas un aliment-minune. Iată de ce:
* E un condiment natural principal și apare în majoritatea reţetelor, fiind folosită în cantităţi mai mari sau mai mici;
* Împreună cu usturoiul, ajută la restabilirea și normalizarea circulaţiei sanguine;
* Ajută la reglarea și eficientizarea metabolismului;
* Stimulează sistemul imunitar, combătând, cu succes, răcelile;
* E foarte bogată în nutrienţi. Conţine vitaminele A, B și C, dar și magneziu, potasiu, fier și calciu;
* Este un stimulent general (al sistemului nervos, hepatic și renal);
* Ajută la digestia corectă, în special a făinoaselor;
* E un diuretic puternic, dizolvând și ajutând la eliminarea clorurilor din uree;
* Are rol antiseptic și antiinfecţios, comportându-se precum un antibiotic cu unii microbi;
* Întărește organismul în caz de astenie, surmenaj fizic sau intelectial, precum și în procesul de creștere.
* 100 g de ceapă conţin 89% apă, 7,1% glucide, 0,2% lipide, 1,3% proteine și 2,1% fibre.
Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Duminica, 27 Februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu