Powered By Blogger

duminică, 5 februarie 2012

reumatism


Remediu pentru artroza, osteoporoză, oase şi încheieruri distruse

„Cine suferă din cauza încheieturilor (mâncâte sau distruse: artroză) şi atunci când suferă din cauza digestiei proaste a stomacului, acela să fiarbă zgarciul şi grasimea de la picioarele vitelor (bună este şi măduva oaselor de vita. Să se facă deci ciorba din picioare de vita cu cela legume sănătoase şi eventual şi ceva făină de grâu.) Să mănânce des şi mult din acestea şi el va fi vindecat iar durerea ascuţita din încheieturi şi din stomac va fi înlăturata”

Dureri de mijloc, de reumatism, gută

Boabe de grâu fiert


fierbe grăunţe de grâu în apă şi pune-le calde pe locul dureros şi căldura grâului va alunga puterea unei astfel de boli”

Boabele fierte se pun calde -  dar nu fierbinţi - pe un prosop mai mare pe pat iar bolnavul se aşeaza cu spatele pe ele. Se stă aşa pe ele cel puţin 1-2 ore. Dacă se răcesc ele se reîncalzesc.

Ceai de salvie


 « diminuazea paralizia (reumatismul) din om. “ Se bea călduţ.

Inima difterica, inima reumatica cu dăune la risichi, reumatism

Inhalaţii sau sauna cu rădăcina de tei (Linden)


“Un om care suferă cu inima să ia partea de mijloc din rădăcina unui tei, (să o usuce) şi să o pulverizeze. Să mănânce acest praf des cu pâine şi asta îi va face inima lui mai uşoară.” Căldura mare a teiului se gaseşte în rădăcină, scrie Hildegard şi ea recomanda acest praf şi ca praf de pus în saună în caz de reumatism (praful fiert în apă se arunca peste pietrele încinse din baia cu aburi (saună)).

Mărarul gatit


Pus în supe sau mâncare  mărarul gătit »scoate reumatismul din corp » În nici un caz însă crud, căci crud este dăunator.

Dureri de inimă, arterioscreloză, senzaţie de presiune şi
de înnabuseala în piept

Ulei de dafin


“Atunci când fructele de dafin sunt verzi, să se preseze uleiul din ele şi când ai dureri de inimă, atunci unge-te cu el. Şi când ai dureri în coaste sau la spate unge-te cu acest ulei şi îţi va fi mai bine”

Uleiul de dafin să se folosească numai după ce s-a facut un test de alergie cu el căci sunt oameni care reacţionează alergic şi atunci el nu este recomandat. Pentru asta să se se ungă cu o picatură o parte din piele. Dacă apare o pată roşie atunci acest ulei nu se poate folosi, altfel se poate unge cu el locurile în care sunt prezente dureri. Acest ulei s-a dovedit excelent la înlăturarea durerilor de piept, de articulaţii, de reumatism, de muşchi şi chiar şi durerile din spate care sunt radiate din inimă. Se poate totuş ca acest ulei să nu ajute la dureri reumatice de altă natură.

 

Amestec cu seminţe de ţelină


(Selleriesamen-Pulvermischung)


Cel mai bun şi eficient remediu de gută şi
reumatism de la Hildegard !
60 g seminţe de ţelină (Sellerie) , 20 g ruta de gradina (Weinrute)
15 g nucşoara ,         10 g cuisoare, 5 g frasinel (Diptam)

Seminţe de ţelină, ruta de gradină, nucşoara, cuişoarele şi fraşinelul se pulverizează şi acest praf se ia înainte şi după masă cu ceva pâine. Se mestecă bine şi nu se înghite cu apă, pentru ca substanţele să fie amestecate bine cu saliva. Se ia pe stomacul gol de două ori pe zi (dimeneată şi seara) câte o linguriţă înainte de masă şi de trei ori pe zi câte o linguriţă după masă. Se ia timp de 6-8 săptămâni. În cazuri mai uşoare ajung 1-2 linguriţe pe zi.

Hildgard  acesta este cel mai bun remediu pentru gută (reumatism).” Deja după putin timp durerile încetează, cel târziu după 8 zile de la începerea tratamentului.

Dureri reumatice, endocardită (?) reumatica, junghiuri la inima

Alifie din frunze şi coajă de arbore de maslin


“Fierbe scoarţa şi frunzele de măslin în apă şi amestecă aceasta apă cu untură rânceda de porc până se face o cremă. Cine are dureri în inimă, în coaste sau la rinichi sau suferă de reumatism să se ungă cu aceasta cremă acolo unde îl doare. Crema asta pătrunde în corp ca un ulei într-un lemn proaspăt şi acelui îi va merge mai bine “

Acesta alifie este extraordinar de bună pentru durerile reumatice. Aceste dureri provin des de la amigdalită şi infecţiile din copilărie.

Reumatism, nervozitate din cauza lui

Inhalaţii sau sauna cu frunze şi coajă castan comestibil


”Cine are reumatism şi este din cauza asta mânios ( furios) – să fiarbă cojile şi fructele (de castan comestibil) în apă şi să facă din (apa) asta o baie cu aburi şi reumatismul va iesi din el şi el va devini din nou domol.”

Inhalaţii cu aburi şi sauna cu coji şi fructe de castană comestibilă (nu din cel cea salbatic !).  În prima săptămână trebuie făcută sauna (sau inhalaţii) timp de trei zile consecutive, în urmatoarele săptămâni ajunge de 1-2 ori pe săptămână. Apa aceasta se arunca peste pietrele încinse din saună.

Ulei de măsline cu trandafiri


“Când cineva suferă de reumatism să pună petale de trandafiri în ulei de măsline şi (după ce le-a lăsat să se macereze destul) să frece acest ulei bine( acolo unde este nevoie) şi îi va merge mai bine”

10g de ulei de măsline (nerafinat şi presat la rece) se amestecă cu două picaturi de ulei esenţial de trandafiri. Alternativ în 50 ml de ulei de măsline (prsat la rece  - “extra virgem”) se pun câteva petale de trandafiri care se lasă la macerat 7-14 zile. Eventual uleiul se poate macera la soare.

Se unge şi se masează locul dureros (încheietura, muschii, nervii) cu acest ulei până când acesta devine cald. Ajută şi la colici de rinichi şi de fiere. Masat peste abcese le face să iasă mai repede.

Împachetări cu frunze calde de frasin.


Indicaţie: În special la reumatismul de la încheieturi - artrita - şi dureri reumatice în oase şi încheieturi.

Se fierb frunzele de frasin în apă 5-8 minute, după care frunzele calde storse de apa sunt puse pe o pânză de in în care se înfaşoară bolnavul, în special în locurile mai atacate. Se schimbă frunzele în fiecare zi. Timp de tratament : 14 zile. În cazuri grave tratamentul se aplică mai mult timp. În caz ca nu se pot obţine frunze proaspete se pot folosi şi frunze uscate, numai ca nu sunt aşa de puternice. Cu cât se ţin mai mult compresele cu atât ele actionează mai bine. Când se racesc frunzele trebuie îndepartate, cel tarziu după două ore.

Gutuie

„Cine are gută (reumatism sau atroză), să mănânce des gutui gătite (suc, gem, compot) căci gutuia scoate boala din corp aşa de bine încât ea nici nu va ataca nervii şi nici încheieturile.

Vin de aur


« ia un aur curat şi încinge-l (la roşu) într-o oală şi pune-l aşa încins într-un vin care să se încălzească de la el. Şi bea vinul asta. Fă asta des şi guta (artroza) va dispare. Şi cine are febra să facă asta şi febra îl va lasă”

Armurariu cu salvie


“Cine are junghiuri la inimă sau în alte părti sau dureri la încheieturi, acela să ia armurariu şi ceva mai puţină salvie din care se facă suc cu ceva apă şi în clipa când are dureri să bea acest suc şi îi va merge mai bine”

Armurariu să se fiarbă în apă sau să se pună numai în apă sau să se pună la macerat in apă.

Dureri reumatice şi la încheieturi, alune, melanom,
junghiuri la spate şi în coaste, vanatai

Alifie din ficat de bursuc:


 “Ia ficatul şi inima de la un bursuc, taie-le în bucăţi mici şi fierbe-le în apă până se face un piure. Adaugă untura de bursuc şi frunze de coacaz negru, ceva mai puţin lemnuş (Stabwurzel) şi fă o alifie din toate astea. Asta este cea mai bună alifie împotriva la reumatism şi articulaţiile ieşite din oase şi mâncate de reumatism. Cine suferă de aşa ceva să se ungă cu alifia acolo unde îl doare. Şi atunci când are dureri în ceafa şi la cap să se ungă cu ea la ceafa şi la partea de coloana de la găt…Chiar şi vânătăile de pe corp dispar când sunt unse, căci alifia asta elimina tot ce e bolnav din om”

1 ficat şi o inimă de bursuc, 2 litri de apă
500 g frunze de coacaz negru, 400g lemnuş
100 g untură de bursuc.

Se taie sau mixează mărunt ficatul şi inima şi se fierb bine în apă cam 1 oră. Se adaugă untura şi ierburile, se amestecă bine şi se mai fierbe încă 5 minute. Se stoarce de apă şi alifia se pune înt-o cutie închisă ermetic. Se unge cu ea de mai multe ori pe zi locurile dureroase.

Alifie din frunze de salvie şi frunze de trandafiri


« Se ia frunze de trandafir şi de salvie şi untură proaspătă de porc. Totul se fierbe în apă până se face o alifie. Să se ungă acolo unde omul are un junghi sau suferă de reumatism şi o să-i mearga mai bine.”

Reţeta: 20g de frunze de trandafir proaspete
10g de salvie cu flori (proaspete), 100 ml apă,
100g untura de porc ( care încă nu râncezit)

Frunzele se taie mărunt şi se dau în fiert în apă. Se adaugă untura, se amestecă bine pe foc până totul devine o alifie. Apa se strecoară printr-o pânză şi alifia se pune în cutiute sau sticle închise bine.

Foc cu lemn de ulm


« cine suferă de gută (reumatism şi artroză) să facă un foc de lemn de ulm la care să se încălzească şi la ora aceea reumatismul va dispare din el. »

Artroză din cauza băuturiilor alcoolice

Împachetare în pătrunjel cu ruta de gradina


ia pătrunjel şi de 4 ori mai multă rută de gradina şi prăjeştele în oala cu ceva ulei de măsline. Pune plantele ca compresă peste locurile unde te doare şi îţi va fi mai bine”

Artroză, osteoporoză, probleme cu oasele şi cu încheieturile

Ciorba de picioare de vita

„Cine suferă din cauza încheiturilor (mâncâte sau distruse: artroză) şi atunci când suferă din cauza digestiei proaste a stomacului, acela să fiarbă zgârciul şi grăsimea de la picioarele vitelor. Să mănânce des şi mult din acestea şi el va fi vindecat iar durerea ascuţită din încheieturi şi din stomac va fi înlăturată”
În acest caz oasele împreună cu zgarciul şi grăsimea şi măduva oaselor de vita este bună. Să se facă deci o ciorba bună din picioare de vită cu ceva legume sănătoase şi eventual cu ceva făină de grâu speltă, boabe de grâu speltă sau orez integral nedecorticat.

Artroză, atrita, reumatism

Suc de patlagina proaspătă amestecată cu vin şi miere.


„Stoarce zeama de la pătlagina, strecoar-o printr-o pânză, amestec-o cu vin şi miere şi dă-i să bea celui cu reumatism şi artroză şi bolile vor disparea.”

Reumatism, atrita, poliartrita şi val de dureri de
ascutiţe de reumatism

Alifie de lemnuş


Durerile ascuţite indică mai degrabă o atrita sau poliartrita..

“Cine are dureri în încheieturi să ia destul lemnuş (Stabwurzel), untură de porc rânceda (nu proaspătă !) şi ceva ulei de măsline. Să încălzească totul într-o oala (indirect, prin punerea într-o oala în apă fiartă) şi să ungă asta la locul unde are durerea. Să facă asta des şi reumatismul îi va disparea”

1-2 linguri de frunze de lemnuş (Stabwurzel)
100 g untură de porc rânceda, 50 ml ulei de măsline

Degete deformate de reumatism, atrita, paralizie şi
dureri de oase la metastaza, cancer

Alifie de cimbru (Thymiansalbe)


„să facă o alifie (din cele de mai jos) şi să se frece cu ea în timp ce stă lânga foc (sau la soba)… Alifia asta omoara şi pediculii (microbii de cancer) atunci când se unge cu ea

1g frunze proaspete de salvie
2g laptele câinelui (Gartenwolfsmilch)
3g frunze de cimbru , 10 ml apa , 20 g untura de capră
ceva untură de porc râncedă

Alifie de cimbru, salvie şi de boz


«Când cineva suferea de dureri şi pareză sau atunci când încheieturile sunt mâncate de aceea boală (artrita, atroză) să ia cimbru  (Thymian) cu tot cu rădăcină şi salvie (frunze) şi de două ori mai mult boz (Zwergholunder), să le fiarbă toate în apă împreună cu ceva untura de cerb (Hirschtalg) şi de două ori mai multă untura de porc râncedă şi să facă o alifie cu care să se ungă la foc (sau la sobă) acolo unde îl doare…”

Căldura focului din lemn transporta substanţele prin piele înauntru corpului.

Alifie de iarba fetei

Reumatism, junghiuri în burta şi în coaste cauzate de fiere

20 ml de suc obţinut prin presarea ierbii fetei se amestecă cu 100g de unt de vacă. Se scoate bine apa din alifie şi cu ea se unge acolo unde este nevoie.

Dureri de reumatism, junghiuri, dureri din cauza pancreasului

Compresă de patlagina (lată sau îngusta)

Wegerich (Plantago lanceolata)

„Cine are junghiuri ascuţite să fiarbă frunze de patlagina în apă şi să le pună calde ca compresă după ce a stors apa din ele”


Un pumn de frunze de pătlagina se fierb în 250-400ml de apă. După aceea apa se strecoară şi frunzele se pun 1-2 ore ca compresă la locul cu dureri”

Formă grea de pareză reumatica

Cardama (Waid )


“cine este paralizat de vreo pareză - oricât de puternica - să fiarbă bine cardamă (Waid) în apă, să strecoare apa şi să arunce ierburile. Să adauge în apă untura de vulture (Geier) şi pe jumătate untură de cerb (Hirschtalg), să o fiarbă bine şi din asta să facă o alifie cu care să se ungă des şi pareza va dispare”

Reumatism la degete şi încheieturi, atrită, reumatism

Elixir de pătlagină


Ceva suc de pătlagina stors proaspat şi filtrat printr-o pânză se pune în vin cu ceva miere. Reţeta:  1 lingură de suc de pătlagina,  o jumate de ceaşca de vin, 1 linguriţă de miere de albine. Se bea cald şi câte puţin de-a lungul zilei. Se face de mai multe ori, în caz de nevoie. Dacă se ia înainte de masă are efectul mai puternic.

Dureri de mijloc, de coloana, lombago

Compresă cu boabe de grâu fiert


1kg de boabe de grâu se fierb 15 minute în 3 litri de apă, se strecoară şi se pun calde (dar nu fierbinţi) pe un prosop. Bolnavul se aşează cu partea unde are durerea peste boabele calde unde stă 1-2 ore. În acelaşi timp se poate bea opţional şi vin de galangal (vezi reţeta.)

Compresă cu pătrunjel, ruta de gradină şi ulei de măsline.


„Cine are carnea moale şi reumatism din cauza băuturii (alcool) să ia pătrunjel şi de patru ori mai mult ruta de gradina care să le înfierbinte într-o oală cu un pic de ulei de măsline. Să pună terciul ăsta de plante cald ca compresă pe locul unde îl doare şi îi va fi mai bine”

Reţeta: 10g pătrunjel, 40 g ruta de gradină şi 50ml ulei de măsline se încălzeac un pic într-o tigaie, se strecoară frunzele printr-o sită şi se pun ca compresă  (pânza de in este cea mai bună).

Compresa de frăşinel, urechelniţa şi urzică


1 lingură de frunze de frăşinel (Diptam), 2 linguri de urechelnita (Hauswurz), 2 linguri de frunze de urzică, 1 litru de apă

Se pune frăşinel în apă şi se dă apa în fiert. În timp ce asta fierbe se pune planta de urechelniţa şi după asta urzicile. Se strecoară ierburile de apă şi se pun calde ca compresă . Când compresa se raceşte, se fierb din nou plantele şi se aplica din nou o compresă caldă, până încetează durerile.

Reumatism ereditar, febra reumatică, poliartrită cronică


Baie în apă de lemn şi frunze de corn


“Ia scoarţa, lemnul şi frunzele de pomul de coarne vara, când frunzele sunt verzi, fierbe bine totul şi adaugă apa asta la apa în care faci baie. .. fă baie des în apă asta şi pune ierburile care au rămas ca compresă (după baie). La un om tânăr asta îi va întrema pe deplin sănătatea, la unul bătran îi va alina mult”.

Baie cu apă de scoarţa de plop fiartă


« Cine are reumatism sau un stomac rece (gastrită, ulcer) să ia scoarţa de plop când pomul este verde, să o taie în bucăţi mici şi să o fiarbă în apă. Apa asta împreună cu lemnul să o pună când face baie în apă. Să facă des asta şi reumatismul îl va parasi, şi stomacul rece se va încălzi şi asta va ajuta la amândouă bolile (stomac şi gută)”

Reţeta: 100g de scoarţă de plop se fierb cu 2 litri de apă. Se adaugă în apă de baie – totul să aiba 38-39 de grade şi nu mai mult – în care să se stea 20 de minute.

Mâncarime de piele, alergie la piele, urticarie, psoriasis, atrită

Baie în apă cu frunze de dud


“pe cine îl mănâncă pielea să facă des baie în frunze de dud fierte în apă sau sauna cu apă din asta”

Patru pumni de frunze de dud se fierb în 3 litri de apă timp de 10 minute. Apa asta se pune în cadă în apa de baie ( care să aiba 38 grade) şi se face baie timp de 20 de minute. Frunzele se pot aplica după baie calde ca comprese.  Dr. Strehlow : “Nu exista nici un pacient care să nu fi remarcat imediat efectul extraordinar la baia aceasta.”

Sauna cu ovăz


“cine are reumatism şi are o personalitate despicată în două şi gândirea stricată încât pare nebun să inhaleze des în sauna (baie cu aburi) acest extract de ovăz şi el va fi vindecat”. Aceste simptome apar şi din cauza reumatismului.

Reţeta: 1 kg de ovăz se fierbe 20 de minute în 3 litri de apă, se strecoară printr-o pânză şi se pune într-o sticlă curată şi dezinfectată în preralabil cu ceva alcool (tuică, tărie.) Se aruncă pe piatra fierbinte din saună o ceaşcă din acest extract. De 1-2 ori pe săptămână să se facă o astfel de saună sau inhalaţii. Sauna se face de trei ori consecutiv câte cinci minute şi cu pauză între ele.

Sauna cu pământ de la rădăcina tei

(Linde)
« cine este înţepenit de la reumatism să ia pământul care se afla în jurul rădăcinii de tei, să îl pună pe foc, iar când acesta este fierbinte de tot să arunce apa pe el şi să facă astfel o sauna (baie cu aburi) nouă  zile la rând şi vei fi vindecat »

Reţeta: 100 g de pământ din jurul unei rădăcini de tei (să se evite copacii de lângă strada, dacă se poate) se pune (într-un vas de argilă) pe pietrele fierbinţi din sauna. Acest pământ înfierbîntat pe piatra fierbinte se stropeşte cu apă ca să iasă abur.

Atrită reumatică, artroză, degete înţepenite şi boala Bechterew.

Sauna cu pământ de la rădăcina nucului


“Să se ia pământul din jurul rădăcinii nucului înainte ca fructele să se coacă. Încălzeşte acest pământ la foc pe piatra de saună şi stropeşte-l cu apă ca să facă aburi şi fă baie cu aburi cu acest abur…. şi vei fi vindecat”

Paralizie reumatica şi întepeneala corpului

Vin de ciuboţica cucului (Schlüsselblume / Primula officinalis )


cine suferă de înţepeneala la tot trupul să pună ciuboţica cucului în vin până când vinul prinde gustul ei şi să-l bea asta des şi va fi vindecat”

Suc din pom de pruna

Dureri reumatice, atrită la degete, tremuratul
mainilor, herpes, buze umflate


“când la cineva i se umfla buzele (herpes) sau are atacuri de reumatism, să se ungă pe buze cu suc de pom din trunchiul prunului ( nu de fructe!) înainte de culcare şi acolo unde are dureri şi acestea vor înceta. Cui îi tremura degetele din cauza la reumatism să-şi maseze mâinile cu suc de pom de prun şi să-şi facă o compresă .”


Piele de cerb cu suc din pom de mar


cine are dureri în zona rinichilor şi la mijloc să-şi pună la locul dureros o piele de cerb înmuiată în suc extras din trunchiul mărului”

Sucul se extrage din tulpina copacului, se face o taietură în timp ce luna ( de pe cer) scade şi se adună sucul într-un borcan timp de 1 săptămâna după care se repară şi se inchide tăietura din copac cu mijloacele adecvate.

Dureri de cap, migrene, slabire de memorie,
febra reumatica, atrita, vasculita (?)

Terapie cu aroma de biscuiţi de tămâie


10g de praf de tămâie, 100 g de faină de grâu, 1 albuş de ou. Se face un aluat care se coace la soare sau în cuptor. Aceşti biscuiţi se miros (nu se mănâncă !) şi se aplica pe locul dureros.

Atrita, atroză, dureri reumatice

Piatra de hrisopraz


“Cine suferă de reumatism să-şi pună pe piele (unde are durerea)  o piatră de hrisopraz şi el va disparea”

Piatra de jasp


Indicatie: Dureri cauzate de vreme rea, de nervi, dureri reumatice, dureri de mijloc.   „Cine are dureri la inimă sau la mijloc sau în alte locuri, adică reumatism care face furtună în sucurile omului să preseze bine o piatra de jasp pe locul dureros până piatra se face caldă. Şi reumatismul va fi eliminat, căci căldura bună a pietrei acestea linişteşte căldura rea a sucurilor.

Atacuri de reumatism, dureri de cap din cauza la acidul din sânge

Piatra de safir:


„cine este plin de acid (reumatism) aşa ca are dureri de cap … să ţină piatra de safir în gură şi boala va dispare

Safirul se pune în gură cam 15 minute. Este recomandat în special în cazul atacurilor puternice de dureri reumatice şi de cap.

Infarct, pareza, arterioscreloză, boli de ficat,
hipertensiune

Apa de diamant


« cine este înţepenit (de gută) sau a avut o comoţie cerebrala, tip celei care paralizează o parte să pună un diamant în apă sau în vin şi să bea lichidul de deasupra lui şi înţepeneala va disparea chiar şi atunci când este foarte puternică. Şi apoplexia (comoţia) va fi alinata”

Und diamant (şlefuit sau neşlefuit) se pune într-o carafă de apă de sticla şi se lasă în ea cel puţin 12 ore. Bolnavul să bea tot timpul din aceasta apă şi să se gatească şi mâncarea cu ea. Această terapie este foarte eficientă. Durata ei este de jumate de an până la 1 an.

Oprirea şi împiedicarea reumatismului, galagie în cap, surzime, umflarea organelor interioare, dureri de dinţi

Cuişoare


Prin mestecarea zilnică de 3-4 cuişoare dispar durerile reumatice şi umflăturile de la încheieuri în caz de artrită. Cuişoarele ajută şi la durerile de dinţi.

Reumatism, tremuratul membrelor, parkinson

Praf de cimbru de gradina (Bohnenkraut)


Reţeta: Bohnenkraut-Pulvermischung

30 g cimbru de gradina (Bohnenkraut)
20 g praf de salvie , 10 g praf de chimen turcesc (Mutterkümmel)

“Cui îi tremura mâinile din cauza reumatismului să ia praf din cimbru de grădina şi ceva salvie şi un pic mai puţin chimen turcesc, se amestecă prafurile astea cu miere şi mănâncă din el des după mese şi aceluia îi va merge mai bine”

Praful se amestecă bine şi se pune câte o linguriţă în ceva miere. Aceasta miere se pune în ceai sau pe pâine şi ia după masă.

Reumatism, dureri de mijloc, dureri la picioare,
circulaţie slabă, digestie slabă

Praf de bertram cu vin


« cine are dureri în picoare să-şi pună ventuze (care trag sângele) când boala nu este prea veche. Când este veche însă să ia praf de betram şi un sfert din el ghimbir şi ceva piper şi să facă un praf pe care să-l ia pe stomacul gol cu un pic de vin “. (Vinul poate să fie diluat în prealabil cu apă )

 Reţeta: 30g Betram, 10g ghimbir, 5g piper (negru sau alb)

Se ia cu ceva vin înainte de mese. (Fără vin nu mai are acelaşi efect !)

Reumatism, pareza, comotie cerebrala şi surzenie subita

Vin de tintaura

(Tausendgüldenkraut / Centarium erytheaea)
1 lingură de tintaura se fierbe într-un sfert de litru de vin timp de 1 minut. Se bea un păhărel de tuică (20 ml) înainte de mese până când se observă o înbunătaţire.

Reumatism, scleroză, lupus, boli de nervi. pareza, comotie cerebrala

Elixir din porumbar


“un om care este aşa de reumatic încât i se atenuează simţurile şi înnebuneşte sau la care se întepenesc membrele să ia porumbar cu tepi uscaţi sau proaspate şi să facă din ea cenuşă fără să pună un alt lemn. Cenuşă asta să o amestece cu praf de cuisoare şi cu o cantitate dubla de scortişoară şi cu ceva miere şi vin să facă o băutura limpede. Să bea înainte de masă din ea şi boala va iesi afară din el. Mai scumpă ca aurul este băutura asta.”

40g cenuşă de ramuri şi frunze de porumbar uscate sau verzi
30g praf de cuisoare,    60 g de scorţişoară
100g de miere dată în fiert şi cu spuma aruncată
2  litri de vin curat (dacă se poate mai vechi de 2 ani şi facut în damigeană de sticlă şi nu în butoi de stejar)

Se fierbe totul timp de 5 minute şi se pune în sticle curate şi sterilizate cu alcool la un loc rece şi uscat sau la frigider. În primele 4 săptămâni se ia câte 1 lingură înainte de masă şi un păhărel de tuică (20 ml) după masă, după aceea 14 zile de pauză şi asta se repeta timp de 3-6 luni. În acelaşi timp trebuie ţinută dieta de alimentaţie corectă.

Pareză din cauza la reumatism

“Cine este paralizat de reumatism să bea vin (cu măsură şi diluat cu apă) înainte de masă şi când nu are vin să bea bere de orz ( fără hamei însă) sau de grâu şi dacă nu are să bea apă în care s-a fiert pâine şi care se strecoară după aceea printr-o panză şi să bea asta zilnic cald şi valurile de la furtuna reumatismului se vor linişti.”

Reumatism, atrită

Fructe de porumbar în miere de albine


“Dacă pui fructe de porumbar în miere şi le manânci aşa, atunci asta îţi va scoate reumatismul din corp şi sucurile rele din burta“

Reţeta: se culeg fructele de porumbar după primul ger, se scot sâmburii şi se pun în miere cel puţin 10 zile.

Reumatism dureri reumatice, dureri în muschi, precancer

Suc de menta creaţa


“să stoarcă sucul din menta creaţă ( Krauseminze), să-l strecoare şi să adauge ceva vin. Să bea vinul ăsta dimineaţa şi seara şi boala îl va părăsi”

Bechterew, gută sau reumatism la coloana

Vin cu cupru


“când cineva suferă aşa de tare de reumatism încât s-a cocoşat să ia o bucată curată de cupru pe care să o pună în foc pâna se înroşeste, să o lase să se răcească şi după aceea să o pună din nou în foc şi să o lase iara să se răcească şi să o pună pentru a treia oara în foc şi atunci când este roşie şi fierbinte să o pună într-un vin bun pe care să-l acopere cu un capac ca să nu iasă nici caldura nici aburul. Dă-i vinul asta să bea la cel care suferă de boala aceasta şi ea îi va dispare”

Cupru curat se găseşte în cabluri de înaltă tensiune. Incălzitul lui se poate face cu un aparat de tăiat metal cu acetilena la un sudor căci trebuie multă căldură, eventual şi cu ajutorul unui pistol electric de lipit/sudat.

Reumatism, arterioscreloza, artroza, dureri reumatice

Piatra de safir


“cine este plin de gută (de la acidul uric) aşa încât are dureri de cap şi la restul trupului să ţina un safir în gura şi boala îl va lăsa »

Suc de patlagina cu miere


cine are gută să preseze sucul din patlagina, să-l strecoare şi să-l amestece cu ceva vin şi miere şi să-l bea şi guta îi se va duce”

Reumatism, guta din cauza acidului uric, probleme cu circulaţia

Fructe de cedru


Se culeg fructele verzi de cedru, se toacă marunt şi se mestecă bine înainte sa se inghită. Pentru  iarna ele se pot usca şi pulveriza. Se foloseşte 1-3 vârfuri de cuţit din praful lor pus în apă şi se ia pe stomacul gol (inainte de mese).


Reumatism, gută artroză

Rodul pământului


„Rodul pământului nu este nici călduţ, dar nici prea puternic, ci are o căldură moderată şi cu masură. Şi când cineva suferă de reumatism, astfel încât membrele sau limba nu mai functioneaza bine, atunci să se mănânce frunzele lui cu ceva sare ( odată cu mâncarea sau după masă) şi reumatismul va dispare. Şi dacă nu dispare atunci să-i pună rădăcina în miere care să se mănânce imediat şi atunci se va vindeca. Însă şi cine are o febră cu secretie la stomac, cu tremurat, să fiarbă rădăcina în vin, să pună o bucată de oţel fierbinte în vin şi să-l încălzească încă odata după care să-l bea cald”. “Şi un om care se afundă în melancolie să bea vin fiert cu rădăcină de rodul pământului şi aşa îi va dispare melancolia şi febra”


(Potentilla erecta) – sclipet, găinusă, sclipeţel, scrântitoare,
strâmsurea, cinci-degete, iarba-faptului.


„este mai mult rece decât cald şi un om care are sucuri rele şi otravitoare în el să ia sclipet şi de două ori mai mult laptele câinelui şi să le zdrobească până se fac suc pe care să le pună într-un vas de argilă şi să toarne peste el un vin bun şi limpede şi să bea asta după masă şi înăinte de de a duce la culcare timp de 15 zile şi asta îi va ajuta timp de un an”.

Aspidum filix – Feriga


“Cine suferă de gută (reumatism) să ia feriga cât timp este verde şi să o fiarbă în apă şi să facă des baie cu această apă şi guta va dispare.. Şi vara când este verde pune frunzele de ferigă pe ochi şi culcă-te şi ele îţi vor curăţi ochii şi îţi vor lua ceaţa de pe ei. Şi cine este surd să lege seminţele de ferigă într-un săculeţ şi pune-le des în ureche şi să aibă grijă să nu se ducă din ureche în cap şi el va recăpăta auzul.

Şi cine are gută la limbă aşa încâ nu poate vorbi să-şi pună seminţe de ferigă pe limbă şi guta se va duce şi el va putea vorbi din nou. Şi cine este uituc şi nu mai ştie să ţină seminţele de ferigă în mână şi îşi va aduce aminte din nou şi va recăpăta mintea.”

 ( Silybum marianum) - Armurariul, Ciulinul laptelui,
Ciulinul Mariei


“Are frig în ea şi este foarte folositoare. Cine are junghiuri în inima sau în alte parti sau dureri în incheieturi, acela să ia armurariu şi ceva mai puţina salvie pe care să le facă ca un suc cu apă şi în clipa când are durerile să-l bea şi îi va merge mai bine”

Ulm


« cine suferă de gută (reumatism şi artroză) să facă un foc de lemn de ulm la care să se încălzească şi la ora aceea reumatismul va dispare din el. »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu