Powered By Blogger

duminică, 5 februarie 2012

boli de nervi si de cap

Durere de cap.

Piatra de rubin


Smaragd


“Cine are dureri de cap să ţina un smaragd în faţa gurii şi să-l aburească ca să se facă umed. Cu el umed să-şi ungă tâmplele şi fruntea. După aceea să fie pus în gură pentru 1 oră. “

Rădăcina de curcuma alba (Zitwer)


“ cine are dureri de cap să-şi lege praf de curcuma alba într-o pânză, să o înmoaie în apă până s-a înmuiat şi cu ea să-şi tina fruntea şi tâmplele umede şi durerea de cap va scădea”

 

Terapie cu aroma de biscuiţi de tămâie


10g de praf de tămâie, 100 g de faină de grâu, 1 albuş de ou. Se face un aluat care se coace la soare sau în cuptor. Aceşti biscuiţi se miros (nu se mănâncă !) şi se aplica pe locul dureros la altfe feluri de dureri.

Dureri de cap după accidente, zdruncinarea creierului,
operaţii la cap, stari post-traumatice.

Praf de limba cerbului


A nu se confunda acest praf cu elixirul de limba cerbului ! Se pune un vin de calitate încălzit un pic într-un păhărel (de ţuică de cca. 20 ml) şi se adaugă 1-2 vârfuri de cuţit de praf de limba cerbului. Se ia de 3 ori pe zi timp de 3 zile.

Dureri ( de cap)

În caz de dureri după accidente (şi de dureri în general) se linge din palma 2-3 vârfuri de cuţit de limba cerbului înainte şi după masă.

Amnezie, lipsă de memorie

Suc de urzică amestecat cu ulei de măsline

« Cine uita contrar voinţei lui (adica este conştient că uită) să zdrobească ceva urzică ca să obţină sucul ei şi să-l amestece cu ceva ulei de măsline (nerafinat, presat la rece)şi când se duce la culcare să se unga (întâi) la piept şi la tâmple şi să facă asta des şi uitarea lui va fi micşorată”

Limba împietrita

Frunze de busuioc proaspete


„La un om căruia i s-a împietrit limba aşa încât el nu mai poate vorbi să i se pună câte o frunză de busuioc sub limbă şi el îşi va recăpata vorbitul.”

Febra puternică (de 3 sau 4 zile)

Busuioc, miere, vin


“Însă cine are febra puternică, febra de trei zile sau de patru zile – să fiarbă busuioc în vin şi să pună ceva miere şi asta să strecoare şi să bea des pe stomacul gol înainte de masă de seara şi febra va dispare”

(La Hildegard exista 3 tipuri de febra : de 3 zile, de 4 zile şi de 5 zile)

Insuficienţă cardiacă, probleme de concentrare, remediu universal

Nucşoara

“Nucşoara are o caldură şi un echilibru mare în forţele sale”… “când omul mănâncă nucşoara, ea îi deschide inimă şi îi curăţă simţurile şi îi aduce omului genialitate. “Ia nucşoara şi tot aşa de multă scortişoara şi ceva mai puţin cuişoare. Fă-le praf şi cu acest praf şi cu apâ şi cu ceva făină de grâu spelta fă biscuiţi şi mănâncă-i des. Aceştia trag amărăciunea din inima şi îţi aduc linişte, îţi deschid inima şi cele cinci simţuri, îţi curăţă organele de simţ şi te fac puternic şi cu randament. “ (Vezi reteta de biscuiţi de nervi)

Scorţişoară


Scortişoara „ are putere mare. Cine mănâncă des din ea îşi diminuează secreţiile rele şi îşi face secreţii bune”

Boli de cap, prevenirea lor

Cenuşa de rotunjoară


“şi cine îşi spală capul cu cenusă de rotunjoară (Gundelreben) alungă multe boli din capul său şi va împiedica boala la cap”

Cenuşa de lemn de măceş


cine face foc numai din lemn de măceş (Heckenrose) şi face cenuşă şi cu această cenuşă face o bază (amestecată cu apă caldă) şi îşi spală capul des cu ea se vindecă şi se întăreşte din cauza căldurii bune ale acestui lichid” . Se pune 1-2 linguri de cenuşă pisată fină sau strecurată  la 1 litru de apă caldă şi se păstrează în sticlă. Se spală 1-2 pe zi capul cu ea.

Epilepsie

Carne de struţ


Carnea de struţ: “cine are epilepsie să mănânce des carne de struţ, căci îi da putere şi anulează suferinţa creierului. La oamenii graşi aceasta carne îi face să slăbească şi îi întăreşte.”

Lăcrămioare


“cine are epilepsie să mănânce des lăcrămioare şi dacă deja cade la pământ din cauza bolii să-şi pună planta asta sub limbă şi el se va ridica mai repede si durerea lui va deveni mai uşoară.

Depresiuni, tristeţe


Cauza la depresiune este alimentare incorecta, lipsa cronica de soare, lipsa de somn, lipsa de dragoste, necazuri precum şi cauze sufletesti.

În cazul depresiei cauzate de alimentaţie incorecta:
-          Post, vin cu rădăcina de rodul pământului
-          psichoterapie tip Hildegard, dieta de grâu speltă
-          băut des de apă însorita într-o sticla (vopsita) albastru sau violeta, mult soare şi işcare moderată la aer liber

În cazul depresiei cauzate din motive sufletesti alimente anti-melancolice

-          dieta de grâu spelta, seminţe de plantago ovata (Flohsamen)
-          biscuiţi de nervi, vin stins cu apă
-          vin cu rădăcina rodului pământului (Aronstabwurzel)
-          psichoterapie a la Hildegard, băut de apă însorita într-o sticla (vopsita) albastru sau violeta, mult soare şi aer liber
-          lipsa de credinta în Dumnezeu
-          Hrenoasa (Pfefferkraut) pusă în mâncare 

Dependenţa de droguri, ţigari şi pofta de mâncare excesiva, alcoolism

Diamant tinut în gură


Se ţine un diamant în gură pentru câteva minute şi dorinţa de mâncare, de consum de droguri şi de alcool va fi diminuată. Ajuta şi la cei care nu se pot abţine de la mâncat sau în timpul posturilor.

Constipaţie, melanconie, depresiuni

Seminţe de plantago ovata


Se împraştie 1-2 linguriţe de seminţe de plantago ovata (Flohsamen) în mâncare şi se bea destul lichid în timpul mesei căci aceste seminţe absorb multă apă.

Depresiuni, insomnie, tristete, mânie, nervozitate

Vin stins cu apă


Se fierbe jumâtate de păhar de vin bun (alb sau roşu) până el da în clocot. Când da în clocot se ia de pe foc şi se adaugă un sfert sau sau o jumate de pahar de apă rece. Acest vin înlătura fierea din sănge şi ajută la depresie, tristeţe, mânie, violenta, nervozitate şi la insomnii (se bea înainte de culcare).

Boli de nervi, oboseala, lipsa de concentratie, examene, dereglari hormonale, dereglari de menstruaţie

Biscuiţi de nervi


Aceşti biscuiţi au o putere de vindecare mare. Hildegard scrie: “aceşti biscuiţi iau toata amărăciunea din inima şi dau odihnă la nervi. Ei deschid inima şi cele 5 simţuri, fac bună -voie şi curăţă simţurile. Diminueza secreţiile dăunatoare şi face corpul puternic”

Acesti biscuiţi sunt ideali şi la examene, pentru concentrare, la învăţat, la probleme cu nervii, la depresiune şi la întărirea organelor de simt (auz, miros, văz, simţ).

Ingrediente :
-          400 g de faină integrală (de grâu spelta dacâ se poate !)
-          20 g scorţişoară
-          20 g de nucşoara
-          5 g de cuişoare
-          250 g unt
-          150 g de zahăr (nerafinat)
-          100-200 g de migdale dulci ( optional)
-          o priza de sare (de salină şi nu cu iod)
-          2 ouă (optional)

Ouăle nu sunt neaparat necesare şi nici nu sunt prea sănătoase, la migdale se poate renunţa în caz că lipsesc sau sunt prea scumpe. La reţeta originală lipsesc ouăle şi untul care se pun numai ca biscuiţii să aibă un gust mai bun.

Se amestecă bine făina cu untul şi cu restul ca pentru un aluat de biscuiţi. Când se termină aluatul se pune 20 minute la rece. Se întinde cu facăletul şi se face un strat cam de 0,5 cm grosime din care se taie cu un pahar sau cu o forma specială biscuiţii, care se pun într-o tavă la cuptor. Se coc la cuptor la 180 grade sau la foc moderat timp de 20-25 de minute.

Atenţie: aceşti biscuiţi trebuie priviţi ca remediu şi nu ca aliment. A nu se consuma mai mult de 5 pe zi pentru oamenii maturi. Pentru copii, în funcţie de vârsta şi de greutate să nu se consume mai mult de 1-3 pe zi !

Secreţie şi salivă excesivă, boala parkinson

Curcuma alba


“cine are prea multă salivă şi spumă să pulverizeze curcuma alba, să o pună într-un saculet de pânza (sau într-un batic legat nod) şi să-l pună într-un vas în care să pună apă astfel ca ea să ia gustul plantei şi să lase apa asta peste noapte. Dimineaţa să bea apa asta şi saliva şi spuma se vor duce.”

1 linguriţă de praf de curcumă albă se pune într-un săculeţ de in în 125 –200 ml de apă.

Parkinson, tremuratul membrelor

Cimbru de gradină, chimen, salvie, miere


Cimbru de gradina (Bohnenkraut / Satureja hortensis)

“Cine suferă de reumatism aşa încât membrele lui se mişcă tot timpul (tremurat de membre, parkinson), să pulverizeze cimbru de gradină (Bohnenkraut) şi să amestece praful acesta cu praf de chimen turcesc (Mutterkümmel) şi cu praf de salvie (Salbei) şi să amestece tot acest praf cu miere cu apă şi să bea asta des după masă şi îi va merge mai bine »

Droguri, alcoolism, nervozitate, gânduri agitate

Lemn dulce


Lemn dulce pulverizat se mănâncă des: “ Indiferent cum e mâncat lemnul dulce face o voce clara., ochii limpezi şi înmoaie stomacul pentru do digestie bună. Şi la oamenii bolnavi la spirit le ajută lemnul dulce mâncat des, căci le alung mânia din creier.”

Epilepsie, somnambulism

Piatră de agată


“Dacă un om suferă de epilepsie sau dacă este somnambul să poarte pe piele întotdeauna un agat şi îi va merge mai bine. Unii oameni se nasc cu bolile astea, alţii şi le trag din abundenţa de sucuri rele” .

“Când un om suferă de epilepsie să pună un agat trei zile în apă atunci când luna a devenit plină. A patra zi să îl scoată din apă şi să fiarbă uşor această apă aşa încât ea să nu dea în clocot. Apa asta s-o păstraze şi cu ea să gătească toate mâncărurile pe care le mănâncă, până când lună a scăzut de tot. El să pună agatul şi în toate băuturile pe care le bea în timpul acesta, ori că este apă ori că este vin. Să facă asta zece luni la rând şi el o să fie vindecat – în afară doar dacă Dumnezeu nu vrea.” Dacă se dă apă în clocot atunci puterea pietrei se micşorează!

“Când un om este somnambul el să pună cu trei zile înainte de a veni această nebunie timp de trei zile în apă, să îl scoată după aceea din apă şi să încălzeazsca un pic această apă ( să nu ajungă la fierbere). Cu apa asta el să gătească toate mâncarurile care le mănâncă în timpul nebuniei şi să pună şi un gât în băuturile care le bea, dar să nu bea decât lichidul de deasupra la achat (adică să nu se bea niciodata totul din pahar, ci să se umple paharul din nou cu băutura). Asta să facă el 5 luni şi el îsi va recăpăta sănătatea şi starea bună”

Piatră de hrizopras


„când un om suferă de epilepsie şi are o astfel de piatră întotdeauna la el, atunci această boală îl va supăra mai puţin, căci spiritele din aer nu îşi pot face jocul cum doresc în jurul pietrei, fără ca bolnavul să scoată spumă din gură.“

Piatră de smaragd


“Cine suferă de epilepsie să-şi pună repede un smaragd în gură şi spiritul aceluia se va reînnoi şi va prinde putere. După ce s-a ridicat să scoată smaragdul din gură şi să spune: “Aşa cum spiritul Domnului a umplut pământul tot aşa să umple El şi casa mea cu graţia Lui aşa încât ea să nu poate să fie dată la o parte”.

Râs bolnav

Piatră de hiacint



“Când este zguduit de un râs greu şi râde fără încetare atunci pune-i un hiacint în gură şi râsul asta forţat se va duce. Râsul vine de la diavol. El este de aceea învins pentru că diavolul evită ceea ce este bun”

Furie, mânie

Piatră de hrizopras


„Cine s-a înfuriat tare să ţină o piatră de hrizopras la gât până se încălzeşte şi el nu va putea să spună cuvinte de mânie până nu i s-a dus mânia.“

Piatră de safir


“Cine este furios şi plin de mânie să ia un safir în gură şi furia se va duce. Când safirul este prins într-un inel de aur pur fără alte metale atunci să pună inelul asta în gură şi nu îi va dauna. Când însă în afară de aur mai este şi alt metal în inel atunci acest inel nu va ajuta căci în inel se afla forţe opuse”

Mânie din cauza reumatismului

Sauna cu ovăz


“cine are reumatism şi are o personalitate despicată în două şi gândirea stricată încât pare nebun să inhaleze des în sauna (baie cu aburi) acest extract de ovăz şi el va fi vindecat”. Aceste simptome apar şi din cauza reumatismului.

Reţeta: 1 kg de ovăz se fierbe 20 de minute în 3 litri de apă, se strecoară printr-o pânză şi se pune într-o sticlă curată şi dezinfectată în preralabil cu ceva alcool (tuică, tărie.) Se aruncă pe piatra fierbinte din saună o ceaşcă din acest extract. De 1-2 ori pe săptămână să se facă o astfel de saună sau inhalaţii. Sauna se face de trei ori consecutiv câte cinci minute şi cu pauză între ele.

Suc din pom de pruna

Parkinson, atrită la degete, herpes, buze umflate


“când la cineva i se umfla buzele (herpes) sau are atacuri de reumatism, să se ungă pe buze cu suc de pom din trunchiul prunului ( nu de fructe!) înainte de culcare şi acolo unde are dureri şi acestea vor înceta. Cui îi tremura degetele din cauza la reumatism să-şi maseze mâinile cu suc de pom de prun şi să-şi facă o compresă .”

Când luna scade se despică scoarţa prunului şi timp de o săptămână se adună într-un borcan sucul care se scurge din el. La sfârşit se închide tăietura din copac cu “untura de copac cu “Baumfett şi Bast” (“untură de copaci”, traducere de sens, nume germane) astfel ca pomul să se vindece mai uşor.

Reumatism, scleroză, lupus, boli de nervi, pareza, comotie cerebrală

Elixir din porumbar


“un om care este aşa de reumatic încât i se atenuează simţurile şi înnebuneşte sau la care se înţepenesc membrele să ia porumbar uscat sau proaspăt împreună cu ţepii şi să facă din ea cenuşă fără să pună un alt lemn. Cenuşă asta să o amestece cu praf de cuişoare şi cu o cantitate dubla de scortişoară şi cu ceva miere şi vin să facă o băutura limpede. Să bea înainte de masă din ea şi boala va iesi afară din el. Mai scumpă ca aurul este băutura asta.”

40g cenuşă de ramuri şi frunze de porumbar uscate sau verzi
30g praf de cuisoare,    60 g de scorţişoară
100g de miere dată în fiert şi cu spuma aruncată
2  litri de vin curat (dacă se poate mai vechi de 2 ani şi facut în damigeană de sticlă şi nu în butoi de stejar)

Se fierbe totul timp de 5 minute şi se pune în sticle curate şi sterilizate cu alcool la un loc rece şi uscat sau la frigider. În primele 4 săptămâni se ia câte 1 lingură înainte de masă şi un păhărel de tuică (20 ml) după masă, după aceea 14 zile de pauză şi asta se repeta timp de 3-6 luni. În acelaşi timp trebuie ţinută dieta de alimentaţie corectă.

Pareză, comă, leşin

Ciuboţica cucului


Iar oamenii care sunt apăsaţi aşa de tare din cauza sucurilor rele din cap încât
şi-a pierdut simţurile (leşin, comă, pareză ) să ia ciuboţica cucului şi să o pună pe creştetul capului după ce şi-a tăiat părul şi să pună un pansament şi să pună la fel şi pe piept şi să nu le îndepărteze timp de 3 zile şi îşi va recăpăta simţurile. Şi cine suferă de pareză la tot corpul să pună planta asta în paharul cu băutură pentru ca ea să ia gustul ei şi să bea asta des şi el va fi vindecat.”

Depresiune, tristeţe


Piatră de onix


“Când eşti trist atunci uită-te cu atenţie la o piatra de onix şi pune-l după aceea în gură şi tristeţea ti se va duce”

Lumânărică


“Cine are inima tristă să gătească şi să mănânce des lumânărica cu carne, peşte, clătite sau legume. Ea întăreşte inima şi o face voioasă.

Roinită


Roininţa este caldă şi cine o mănânca râde cu multă plăcere căci căldura ei atinge căldura splinei şi de aceea inima este bucuroasă. Cui îi creşte albul din ochi să scoată rădăcina cu pământ cu tot din pământ, să o pună peste noapte în apa de la un izvor curgător. După aceea să scoată rădăcina din apă şi să o încălzească. Şi aşa caldă să o pună peste ochi. Asta să facă timp de trei nopti şi albul din ochi se va vindeca şi va disparea”

Planta Limba şarpelui – Pfefferkraut


„este caldă şi umedă şi aceasta umezeala este în cantitate potrivită şi astfel planta asta este bună şi pt. bolnavi şi pt. cei sănătoşi de a fi mâncată. Ceea ce este amar în ea nu atacă omul ci îl vindeca. Şi cine are inima slabă şi stomacul bolnav să o mănânce crudă şi îl va întări. Cine are un fel trist va deveni voios dacă o mănâncă. Mâncata, ea vindeca şi ochii omului şi îi face limpezi.

Ruta de grădină


“Creşte mai mult din verdele puternic al pământului decât din căldura lui. Are căldură amestecată în ea, însă mai multă căldură. Are putere mari de umezeală şi este bună împotriva la amărăciunea care creşte în om atunci când îi lipsesc sucurile necesare. Este mai bună proaspătă decât uscată. Când este mâncata ea răceşte sângele prea înfierbîntat. Căci căldura ei micşoreaza căldura şi frigul inversate ale melancolei. La omul melancolic care o mănâncă după alta mâncare îi va ajuta. Dar şi la omul care are dureri la stomac după ce a mâncat ceva îi va ajuta.”

Ciuboţica cucului


“Ciuboţica cucului este caldă şi are puterea verde din soarele de la miezul zilei. Căci anumite ierburi sunt întărite de soare, altele de lună şi altele din amândouă. De aceea această planţă suprimă melancolia în om. Când melancolia se urcă în om ea îl face trist şi neliniştit în comportament şi îl face să vorbească împotriva lui Dumnezeu, lucru văzut de spiritele rele ale aerului care se duc la el şi prin ceea ce ele îi şoptesc omului îl fac să înnebunească. De aceea pune planta asta pe piele  la inimă ca să se încălzească şi spiritele aerului care îl chinuie il vor părăsi din cauza puterii acestei plante care vine de la soare.”

Năpraznică


„Şi cine are dureri de inimă şi este trist mereu să ia năpraznică şi ceva mai puţin busuiocul cerbului şi ceva mai puţină rută de grădină decât busuiocul cerbului pe care să le pulverizeze şi să mănânce acest praf des pe pâine şi inima lui va fi întărită şi el va deveni voios.“



Busuiocul cerbului


„Busuiocul cerbului (Poleiminze) are o căldură plăcută şi totuşi este umedă şi are puterile de la 15 ierburi şi anume de la curcumă alba, ghimber, cuişoare, galanga, busuioc, coada şocricelului, menta de baltă, tătăneasa, plămănărica, mărul lupului, lemnul domnului, năpraznica, turiţa mare. Şi aceste ierburi sunt bune la toate febrele şi cine are dureri la creier aşa încât este olnav să pună busuiocul cerbului în vin şi şi să îil fiarb şi să pună ierburile calde la cap legate cu o cârpă încât vinul să se ţină cald şi nebunia îi va fi suprimată.“

Depresiune, febră, reumatism, gripă la stomac

 

Rodul pământului (Aronstab)


„Rodul pământului nu este nici călduţ, dar nici prea puternic, ci are o căldură moderată şi cu masură. Şi când cineva suferă de reumatism, astfel încât membrele sau limba nu mai functioneaza bine, atunci să se mănânce frunzele lui cu ceva sare ( odată cu mâncarea sau după masă) şi reumatismul va dispare. Şi dacă nu dispare atunci să-i pună rădăcina în miere care să se mănânce imediat şi atunci se va vindeca. Însă şi cine are o febră cu secretie la stomac, cu tremurat, să fiarbă rădăcina în vin, să pună o bucată de oţel fierbinte în vin şi să-l încălzească încă odata după care să-l bea cald”. “Şi un om care se afundă în melancolie să bea vin fiert cu rădăcină de rodul pământului şi aşa îi va dispare melancolia şi febra”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu