Powered By Blogger

duminică, 5 februarie 2012

boli de stomac si intestine


Mijloc de curăţire la stomac şi intestine

Pere fiere, compot de pere

„ (Perele fierte) curăţă omul aşa cum un vas de mâncare este curăţat de mucegai şi aşa asta este mai valoros ca cel mai bun aur”
Perele crude sunt dăunătoare, în timp ce fierte ele devin un remediu. Apa în care s-au fiert perele trebuie aruncată ! Să nu se exagereze cu mâncatul la prea multe pere fierte însă. Un remediu mai eficient pentru curătire decât perele simple este amestecul de pere cu miere şi de brie. (Vezi amestecul de brie).

Transpiraţie excesivă, miros urat din gură, boli digestive

Vin de salvie


cine are prea multă secreţie sau respiraţie cu miros urât să fiarbă salvie în vin, să o strecoare printr-o pânză şi să bea asta des şi sucurile şi secreţile rele îl vor părăsi”

Gastrită, ulcere le stomac, stomac slăbit

Maceşe (Hagebutte)


„Fierbe măceşe când eşti sănătos sau bolnav la stomac şi mănâncă-le des. Ele curăţă stomacul şi elimina secreţiile (rele). Cine este bolnav la tot trupul să nu le mănânce, căci ele vor dăuna la stomac, căci el este prea ofilit. Pentru un astfel de bolnav ele sunt mai bune crude decât gătite.”

Coarne (Cornus mas)

„Fructele de la coarne nu dăunează la nimeni. Căci ele curăţă şi întăresc omul slăbit ca şi stomacul bolnav şi contribuie la o sănătate bună »

Pelinul negru, pelinarita (Beifuß / Artemisia vulgaris)

„Suculenţa pelinului negru (pelinăriţa) este foarte folositoare. Aceluia care îl găteşte şi îl pune în mâncare îi încălzeşte stomacul rece şi îi vindecă măruntaiele”

Ficat de capră

Ficatul de capră mâncat des curăţă stomacul şi îl vindecă. Carnea de capră se poate mânca doar până în luna iulie (inclusiv), cea de ţap doar până în luna august (inclusiv) iar cea de ied până în septembrie. După aceea nu se mai mănâncă, căci devin dăunătoare sau nefolositoare.

Gripa la stomac, febră la stomac

Compresă cu seminţe de plantago fierte în vin


“fierbe seminţe de plantago ovata în vin, strecoară vinul şi pune seminţele într-o pânză pe burtă şi asta va înlătura febra”

Lipsa de apetit

Asmătui cu oţet de vin şi usturoi

 „ Cine are lipsă de apetit, să ia salvie şi ceva asmătui şi ceva usturoi şi să le amestece cu ceva oţet (din vin). Toate mâncărurile care le mănâncă să le înmoaie (sau să le stropească) în acest condiment şi va primi din nou pofta de mâncare“

Fân grecesc cu vin

Lipsa de apetit: „În timpul verii ia fân grecesc şi seminţele ei (deci planta cu seminţe cu tot) şi încălzeşte-le în vin ( nu fiere). Bea vinul ăsta cald pe stomacul gol (înainte de masă) şi îţi va merge mai bine”

Praf de angelica şi salvie

„Cine suferă cu măruntaiele (glande, hormoni) şi este slăbit însă nu bolnav grav să manance praf de angelica (Engelsüß) impreună cu o treime de salvie. (3 parti de angelica la 1 parte de salvie). Când este foarte bolnav să fiarbă vin cu miere, să-l strecoare, să-l lase să se răcească şi să-l bea cu acest praf. Oamenii sănătoşi ca cei graşi însă să evite aceste două remedii.”

Dureri de burta (la copii), viermi la intestine

Miez de sâmburi de cirese (în oţet)


“Cine are dureri de burta care însă nu vine de la viermi să mănânce des aceşti mieji de sâmburi şi îi va merge mai bine. Cine are viermi la intestine să pună sâmburii în oţet de vin şi să-i mănânce des dimineaţa şi viermii vor muri”

La copii se dau 3-5 mieji de sâmbure pe zi care se mestec ă şi se înghit. La copii sub 3 ani mai puţini. La viermi intestinali se pun 40-50 de mieji uscaţi în oţet de vin şi se lasă aşa 2 zile până se umflă. De îndată ce s-au umflat se arunca oţetul şi sâmburii se păstrează la frigider. De 4-5 ori pe zi se mănâncă câte 1-2 mieji. Se face o cură de 14 zile, 1 săptămâna de pauză şi după aia încă 14 zile de cură.

Dureri de burtă după mâncare sau băutură rea

Pelin negru

 «Şi dacă cineva are dureri după ce a mâncat sau băut ceva atunci el să pelin negru cu găteasca carne sau cu grăsime ( unt) sau cu alte ierburi şi să-l mănânce şi putreziciunea pe care omul şi-a tras-o cu mâncarea dinainte va fi eliminată”.

Viermi la intestine

Frunze de nuc şi de piersica înainte de a fi fructele coapte


Ia aceeaşi cantitate de frunze de nuc şi de piersică înainte să se coacă fructele, pulverizează-le pe o piatră caldă şi mănâncă des praful ăsta cu ou, cu mâncare sau cu supă .

Ochi slăbiţi, digestie slabă, boli de stomac şi intestine

Busuiocul cerbului cu miere


“Ia busuiocul cerbului (Poleiminze) şi adaugă la el aceeaşi cantitate de miere şi oţet (şi amestecă-le) şi bea asta des înainte de masă. Curăţă stomacul şi ochii”.

Reţeta: jumătate de lingură de oţet se amestecă cu jumătate de lingură de miere. Se adaugă 2-3 vârfuri de cuţit de praf de busuiocul cerbului şi se bea cel puţin 1 dată pe zi înainte de masă. Se iau 1-2 linguriţe imediat înainte de masă. Atenţie : prea mult oţet face mâncarea tare şi nu este bun, destul oţet ajută însă foarte bine la digerat, mai ales la cei cu stomacul slab.

Boli de stomac

Ficat de oaie


“ Ficatul de oaie micşorează secreţiile rele din corp şi curăţă stomacul de stricăciuni.

Boli diferite la măruntaie

Ficat de găină


 „mâncat des, ficatul de găină şi de cocoş ajută la bolile interioare“ (diabet, glande, stomac, fiere, intestine )

Paraziţi, viermi la intestine, cancer

Elixir de miere cu urzică


„când viermii cresc în om să se ia suc de urzică şi de lumânărica şi mult suc de frunze de nuc şi să se fierbă cu ceva oţet şi cu multă miere. Fierbe asta într-o oala curată şi aduna spuma care se ridică (şi arunc-o). Când s-a fiert ia-o de pe foc. Bea din asta timp de 14 zile câte puţin înainte de masă. Înainte de masă însă numai puţin ca să nu  dăuneze taria ei. Însă după masă poţi să bei mai multă căci mâncarea îi opune rezistenţă. Şi viermii vor murii. Mierea şi oţetul se pune numai pentru gust bun”

Reţeta: Elixir de miere cu urzică
10 ml suc de urzică,                   10 ml suc de lumânărica
20 ml suc din frunze de nuci        2 linguri de oţet
150 g miere de albine,                1 litru de vin

Se amestecă totul şi se fierbe 5 minute, se înlătură spuma şi se umple într-o sticlâ curată care a fost sterilizată cu ceva alcool în prealabil. Se bea timp de 2 săptămâni zilnic câte o lingură înainte de masă şi un 20 ml (păhărel de ţuică mic) după masă.

Boli de stomac, probleme cu digestia

Fructe de porumbar coapte la foc sau fierte.


“Cine suferă cu stomacul să prăjească fructe de porumbar la flamă de foc sau să le fiarbă în apă şi să le mănânce des şi el va curăţi şi elimina putreziciunea din stomac“

Miros în gură, constipatie, acid gastric, ochi slăbiţi

Planta, ceai şi tinctura de seminţe de fenicul.

“Oricum este mâncat (bulba sau seminţele, crud sau gatit) feniculul face omul bine dispus, îi dă o culoare sănătoasă la faţă precum şi un miros de corp bun şi o digestie bună “ … „Mâncat pe stomacul gol el scade din secreţiile rele, înlătura mirosul rău din gură şi face ochii să vada limpede“

De asemenea mâncarea din bulb de fenicul care are un gust excelent. Bulbul de fenicul este cea mai sanatoasă legumă care se poate cultiva în gradină !

Gastrită, boli de stomac, boli de sânge

Urzici


Urzicile ajută după cum scrie Hildegard la gastrită, la boli de stomac, curăţă stomacul şi intestinele, curăţă sângele. Mâncarea de frunze de urzică tinere sau ceaiul de urzici sunt foarte recomandate. Crude însă urzicile sunt otravă pentru corp. Primăvara ar trebui făcută o cură de mâncare de urzici tinere căci ele curăţă bine stomacul, intestinele şi sângele şi nu costă nimic.

Curatirea intestestinelor, boli de stomac şi intestine, boli cronice

Amestec de miere cu pere şi brie


Bärwurzbirnenhonig

35 g Radix Mei      -     Brie (Bärwurz)
 28 g Rhiz. Galangae  -  Galangal (Galgantwurzel)
 22 g Radix Liquiritiae - Lemn dulce - (Süßholzwurzel)
15 g Herba Satureja   -  Cimbru de gradina (Pfefferkraut)

1 kg de pere coapte se cojesc de coajă şi de partea tare cu seminţe şi se fierb în apă până se fac înmoaie bine. Apa se aruncă şi perele se pisează.
8 linguri de miere se pun într-un borcan, borcanul se pune pe foc într-un un vas cu apă caldă şi se încălzeşte la foc până când mierea face o spuma care se arunca.
Mierea bună şi curată nu face spumă.

Mierea şi condimentele se adaugă la pere şi se mai pun pe foc încă o data unde se amesteca bine şi se dă din nou în fiert. După ce s-a răcit un pic se pune în borcane dezinfectate în prealabil cu alcool şi se pastrează la un loc rece şi uscat (frigider) închise ermetic. Se ia pe pâine sau fâră nimic – după cum poat efiecare pâna se termină (cam 4 săptămâni) în functie de greutate corporala:

dimineaţa : un sfert până la 1 linguriţa ( 1 linguriţă pentru oamenii mai mari)
la pranz : jumate până la 2 linguriţe (de două ori mai mult)
seara înainte de culcare: trei sferturi până la 3 linguriţe (de trei ori mai mult).

Aceasta miere are un gust ciudat şi un pic iute, dar curăţă stomacul şi intestinele într-un mod cu adevarat EXTRAORDINAR. Efectul ei se poate cântari în aur !

Boli de stomac, colici abdominale, dureri de stomac şi burtă

Amestec de ghimbir


“Cine are dureri de stomac să ia ghimbir (Ingwer) şi de două ori mai mult galangal şi jumate de curcuma alba (Zitwer)  şi să facă un praf din ele. Şi praful asta să-l pună în vin şi să-l bea înainte şi după masă şi înainte de culcare”.

10g ghimbir, 5g de curcuma alba, 20g de galangal

Se pun 2-4 vârfuri de cuţit într-un sfert de pahar de vin roşu de calitate şi vinul se bea după masă şi înainte de culcare. Cura durează 2-4 luni. Acesta este un remediu foarte eficient. În loc de vin se poate folosi apă fiartă cu ceva miere, în caz ca vinul nu este suportat.

Curaţirea stomacului şi a intestinelor, mijloc de curăţire

Granulat de ghimbir

12 g praf de ghimbir (Inwer),      6 g praf de lemn dulce (Süßßholz)
4 g Curcuma alba (Zitwer),        22 g zahăr (nerafinat dacă se poate procura), 5 g faină de grâu sau mai bine de grâu spelta (Dinkel)
şi^un pic de ap
ă pentru a se face aluat.
Aluatul se întinde subţire şi se coace la soare sau în cuptor pentru a se usca bine. Este bine să se pună şi ceva timp la soare, căci soarele înlatură substanţele nefolositoare din el. După ce s-a copt se zdrobeşte în bucăţele mici (granulat) şi se păstrează într-o cutiuţa la loc uscat. Se mănâncă câte o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Aceste amestec curăţă tot corpul de secreţii rele şi substanţe dăunatoare şi este un remediu universal purgator care ajută la multe boli.
Cine este însa slăbit foarte rau sau grav bolnav sau sănătos nu are voie să ia acest remediu !

Excese de sucuri , de secreţie, de transpiraţie

Vin cu argint


« cine are prea multe sucuri şi secreţii care le elimina des să înroşească o bucată de argint curat în foc şi să încalzească cu ea un vin bun (să-l pună deci fierbinte în vin) şi să facă asta de 3-4 ori ca vinul să se încalzească de la el. Să bea vinul cald şi să-l bea noaptea (seara ?) pe stomacul gol şi asta îi va diminua sucurile”

Dureri în coaste, la măruntaie, de burtă

Vezi “comprese cu apă în care s-au fiert seminte de in”


Numai la boli de stomac şi intestine cu dureri

Alambra, chilimbar


„Un om care are în stomac (intestine) dureri să pună în vin, în bere sau în apă un chilimbar pentru o ora scurta ( 30 min). După acest timp să-l scoata şi acel lichid o să fie aşa de plin de puterea acestei pietre încât el va primi puterile pietrei. Să facă asta 14 zile şi din acest lichid să se bea puţin după masă şi niciodata pe stomacul gol. Nici o febră şi nici o molimă din stomacul lui nu este aşa de puternica aşa încât stomacul să nu fie curăţat şi vindecat, în afara când moartea îl aşteaptă. Însă nici un om să nu bea din acest lichid în afara de cel care are dureri la stomac ( intestine) ! Pentru că nu ar supravieţui această băutură, căci puterea ei este aşa de mare încât i-ar distruge inima şi i-ar chiar crăpa-o.” Atenţie mare deci cu această piatră !

Vomitat


“Cine are prea multe sucuri în el şi le vomită, să înroşească un argint care a fost purificat (prin topire) în foc şi să-l pună cald într-un vin curat şi să facă asta (adica înroşitul argintului) de 2-3 ori pentru că vinul să devină cald. Şi să bea vinul ăasta înainte de masa de seară şi asta îi va micşora sucurile din el, adică le va face să dispară. .. dacă ar mânca cinve praf de argint el ar fi prea rece şi i-ar sta greu la stomac şi de la asta el ar avea daune, chiar dacă i-ar ajuta la o boală “

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu