joi, 2 februarie 2012

Reteta pentru ficat


·       BORS DE SFECLA ROSIE

Ingrediente:
- 1 kg.sfecla rosie
- o capatana usturoi
- o legatura marar
- o legatura leustean
- o legatura patrunjel
- drojdie proaspata-cat o nuca-
- apa de izvor (sau plata)
- un bidon de plastic de 3-5 l

Se curata sfecla si se toaca in cubulete.
- se curata usturoiul si se dau ,,cateii''in doua sau pisati.
- se pune drojdia,
- manunchiurile de verdeata(acestea pot fi puse legate sau tocate)
- apoi peste toate, apa de izvor dar numai pana la ,,umerii'' bidonului.
Nu se strange dopul si se va cauta sa se puna intr-un loc cald ca sa aibe loc o fermentatie rapida.O sa emane miros de usturoi.Se are in vedere ca zilnic sa se agite bidonul.
Dupa 4- 5 zile se va gusta din lichid.Trebuie sa fie cu tenta de acrisor si sa intepe la limba.Este f. bun la gust.
Se bea ,in general, dimineata pe nemancate dar tot asa de bun(nu are contraindicatii) se poate bea inainte de fiecare masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu