Powered By Blogger

duminică, 5 februarie 2012

boli diverse



Piatra de agata

« când cineva poartă o piatra de agată pe piele şi piatra se încălzeşte de la piele, natura acestei pietre face omul capabil să vorbească frumos şi bine căci acestă piatră se naşte din foc, aer şi apa” ( Deci elementele sunt într-un echilibru bun în acestă piatră).

Secreţie şi salivă excesivă,  parkinson

Curcuma alba


“cine are prea multă salivă şi spumă să pulverizeze curcuma alba, să o pună într-un saculet de pânza (sau într-un batic legat nod) şi să-l pună într-un vas în care să pună apă astfel ca ea să ia gustul plantei şi să lase apa asta peste noapte. Dimineaţa să bea apa asta şi saliva şi spuma se vor duce.”

1 linguriţă de praf de curcumă albă se pune într-un săculeţ de in în 125 –200 ml de apă.

Ceartă, agresiune, remediu pentru adolescenţi

Piatra de acvamarin

cine poartă un acvamarin cu el şi îl ţine des în mână nu se ceartă uşor cu alţi oameni şi este liniştit”

Bâlbâit, dereglari la vorbit, examene

Piatra de calcedon


„cine doreşte să aiba capacitatea de a vorbi fluent şi elegant să ia o piatra de calcedon în mână, să o aburescă cu respiraţia ca să se facă umedă şi să lingă umezeala de pe el cu limba şi el va putea vorbi cu mai multă siguranţă”.

Putere

Baston din lemn de tisa


“cine face un baston de lemn de tisa (Eibe) şi îl poarta în mână atunci acesta îi ajută la sănătate şi îi este folositor. Căci puterile lemnului acesta sunt aşa de mari încât îi aduc omului sănătate “

Boli de mână şi de braţ, dureri de mânaă,

Os de balena


 făa din osul de balena un mâner de cuţit şi ţine-l (des) în mână aşa încât să se facă cald şi nu exisă nici o boala din mână sau din braţ care să nu se vindece prin asta »

Pierderea vorbitului din cauza reumatismului

Frunze de ulm


“…să puna frunze proaspete şi noi de ulm în apă rece şi să bea apa şi boala îi va disparea şi el va putea vorbi din nou”
Frunzele se lasă câteva ore sau peste noapte în apă.

Nas umflat

Pamant de langa un Ahorn


cui îi se umflă nasul din cauza la o slăbiciune să ia pământul de lângă rădăcina unui paltin (Ahorn) şi să o lege pe nas timp de o oră. Să facă asta des (zilnic) şi el se va simti mai bine”

Insomnie

Comprese cu fenicul, coada şoricelului şi salvie


“Când cineva nu poate să doarmă şi este vară atunci să ia fenicul şi de două ori mai multă coada şoricelului şi să le fiarbă puţin în apă şi după ce a stors apa din ele să le pună la frunte şi pe tâmple. Şi să ia şi salvie verde şi să o stropească cu vin şi să o pună la inimă şi în jurul gîtului şi atunci va putea dormi” “Iarna însă ia seminţele de fenicul şi rădăcină de coada şoricelului, şi fa la fel, căci iarna nu gaseşti plantele verzi”

Pentru insomnie vezi şi vinul stins cu apă.

Supraexcitatie sexuală, histerie

Piper de cubeben


« la cel care mănâncă piper de cubeben (Kubebenpfeffer/ Cubebae fructus) i se domoleşte căldura aceea nevrednică care este în el. Asta îl face şi bine dispus şi cu mintea iute.”

Forţa sexuală este dirijata prin acest remediu către cap şi este folosită de minte.

Farmece, vraji

Praf de corn de cerb şi tamâie


răzuie ceva dintr-un corn de cerb şi adaugă ceva tamâie şi arde-le împreună în foc şi împrăştie fumul acesta care goneşte spiritele rele şi distruge vrăjile şi farmecele”

Vrajeli şi farmece, ochi rai, deocheat

Pătrunjel sălbatec


“să porţi pătrunjel sălbatec (Bibernelle / Pimpinella major) la gît şi atâta vreme cât faci asta nu vei putea fi atacat de blesteme, de magie şi de farmece, atâta vreme cât nu ai mâncat sau băut ceva fermecat”

Demoni şi spirite rele

Afumare cu oase de nisetru


“casa unde se ard oase de nisetru (Stör) sunt evitate de demonii aerului şi ei nu mai stau acolo. Aşa cum omul fuge de mirosul putreziciunii aşa şi demonii aerului fug de fumul de oase de nisetru, căci lor nu le plac peştele ăsta curat »

Demoni, spirite rele

Fum de lemn de carpen (Hainbuche)

acolo unde se arde lemn de carpen se retrag demonii aerului cu înşelăciunile lor drăceşti şi fug”

Molii de haine

Busuioc


“Pune rădăcina şi frunzele de busuioc între haine şi moliile vor pleca şi nu le vor dăuna”

Raceala, sinuzită, remediu expectorant

cine este înfundat la plămâni sau la creier pentru că el nu se poate curăţi şi nici nu poate să elimine secreţia prin tuse, aceluia zaharul prăjit îi curăţă creierul (sinusurile) şi pieptul. Vara să prăjească zahărul la soare sau iarna pe o piatră fierbinte şi să-l mănânce sau să-l bea (diluat în apă fiartă sau în ceai). Asta îi va da putere din nou”.

Pe acest principiu se bazează de fapt bonboanele sau siropurile de tuse. Este de preferat zahărul nerafinat adică cel tos să fie evitat dacă se poate. Zahăr nerafinat se cumpără în magazine cu produse ecologice. Cel de trestie de zahăr este mai bun decât cel din sfeclă din cauză că el creşte numai la soare, spre deosebire de cel de sfeclă care se recoltează aproape iarna.



“Toarnă fierea unui iepure peste lepra unui om şi freac-o un pic pe piele. Solzii vor cadea şi el va fi vindecat, căci fierea de iepure este perfectă pentru aşa ceva”.
Lepra este un nume comun pentru multe boli de piele la Hildegard.  Dr. Strehlow: „Succesul cu acest remediu sunt extraordinare“. Trebuie găsit un iepure salbatec care a fost tăiat proaspăt, cel de casă nu are un efect aşa de bun. Cura se repetă la câteva zile.



“cand ai râie mare sau mică să ia acele de la larice şi zdrobeştele împreună cu untură proaspătă de porc şi pune-le să se topească într-o tigaie. Unge-te des cu această alifie şi mâncărimea va dispare şi se va micşora şi el va fi vindecat”


Alungarea spiritelor rele


“Peste tot unde se afla rubinul spiritele rele ale aerului nu işi pot face jocul căci ele fug de rubin şi îl evită.”


Ajută la pui de animale slabi şi la puii de păsări (şi probabil şi la noii născuţi prematuri sau slabi)


“Hrizolitul creşte din căldura soarelui şi din umezeala de după prânz până la ora 9 a zilei. Puterea lui este aşa de vie încât o pasăre sau un animal nou născut care ar sta lângă el ar fi aşa de întărit de puterile lui încât ar începe să meargă înainte de vreme”.

Putere de recunoaştere şi de înţelegere


“Această piatră (hrizolit) întăreşte puterea de recunoaştere a adevărului la cel care o poartă. Un om care deţine putere de recunoaştere şi har artistic să pună o astfel de piatră la inimă şi atâta vreme cât ea stă acolo puterile acestea de recunoastere şi harul artistic nu se vor micşora”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu